Domů / Interiér / Chyby, kterými ničíte nádobí v myčce

Chyby, kterými ničíte nádobí v myčce

Myčka dnes do moderní domácnosti jistě patří, pomáhá šetřit vodu, dokonce napomáhá ušetřit spoustu času, které jinak strávíte mytím nádobí. I když dodržujete všechny návody k použití a postupy přesto se stává, že jsou sklenice a talíře poškrábané, popřípadě jsou příbory špinavé nebo začínají rezavět. Nemusí jít o problém v myčce. Dřív, než si pořídíte novou nebo budete zkoumat, kde se stala chyba, zkuste eliminovat možné chyby.

Chyby, kterých se dopouštíte

Někdy můžete prostě a jednoduše dělat drobné chyby, které ve výsledku mají vliv na to, že je vaše nádobí poškrábané. Přinášíme chyby, které při mytí nádobí v myčce lidé často dělají a tím jej, mnohdy i nevědomky, poškozují. Podívejte se níže, také nějakou tu chybu děláte?

Oplachování nádobí

Také máte zvyk oplachovat nádobí předtím, než jej dáte do myčky? Zbytky jídla odstranit, lépe to nádobí umyje. Většina čisticích prostředků při mytí odstraňují zbytky jídla. Pokud na nádobí nebudou, tak mohou poškrábat nádobí a sklo. Neoplachujte. Pouze větší zbytky jídla (například kousky brambor a podobně) dejte do koše.

Správné uložení

Talíře patří do spodní části myčky, okraje musí směřovat do středu myčky. Sklenice s hrnečky a miskami do horní části a to mezi takzvané trny. Pozor nikdy ne přes ně. Právě špatné umístění nebo dokonce i přeplnění myčky často může za to, že se nádobí zničí, naštípne nebo je poškrábané.

Jen to, co tam patří

Do myčky lze přidat spoustu věcí, avšak zdobené talíře, lakované dřevo, bronz, cín, mosaz, hliník a další se v myčce nemají vůbec vyskytovat.

Nože? Raději ruční mytí!

Nože a vidličky, pokud je do myčky budete dávat, dejte do připravených košíků a ostrými hroty dolů. Nahoru to bývá často velmi nebezpečné. Pokud máte kuchyňské nože, které jsou ostré a chcete jejich ostří ponechat. Raději je umyjte ručně.

Chyby, kterými ničíte nádobí v myčce

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*