jogurtová bábovka
Vaření

Jogurtová bábovka

Suroviny:

[starlist]

  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru (do těsta)
  • 1 bílý jogurt
  • 1 dl oleje (do těsta)
  • 3 dl hladké mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • moučkový cukr na posypání
  • olej na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

[/starlist]
jogurtová bábovka

Postup:

Nejprve si pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Bílky si dáme do větší misky. Žloutky si zatím dáme stranou. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého jsme během šlehání zapracovali trochu moučkového cukru. Do něj si zašleháme žloutky. Až se nám sníh a žloutky spojí, začneme přilévat olej. Stále šleháme a přidáváme jogurt. Vůbec nebude vadit, když nebude pouze bílý, je možné ho nahradit třeba čokoládovým a může obsahovat i malé kousky čokolády. Do vzniklé hmoty velice opatrně přidáme mouku, prášek do pečiva a zbytek cukru. Připravíme si formu, vymažeme ji olejem a vysypeme hrubou moukou. Do ní si nalijeme připravené těsto. Pečeme asi 30 minut na 180°C, ale řídíme se spíše zapichováním špejle. Až je čistá, máme hotovo. Necháme vychladnou. Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.