losos na másle
Vaření

Losos na másle

[dropcap]R[/dropcap]ybí maso obsahuje nenasycené tuky, které jsou zdraví velmi prospěšné. Působí preventivně proti kardiovaskulárnímu onemocnění. U nás je příprava rybího masa dost často opomíjena, což je škoda, protože může jídelníček zpestřit a ještě prospívá zdraví.

Ryba na másle je poměrně známý, jednoduchý a chutný recept. Nejinak je tomu i u lososa na másle, který je sám o sobě velmi chutný a pokud budeme postupovat podle tohoto receptu, chuť lososa na másle ještě skvěle doplní koření na ryby, ve kterém lososa obalíme. Smažení lososa na másle dá rybě mnohem větší jemnost, než kdybychom obalené plátky lososa smažili pouze na oleji.

losos na másle

Pro přípravu budeme potřebovat

[starlist]

  • 4 plátky lososa
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 g másla
  • hladká mouka na obalení
  • sůl

[/starlist]

Postup vaření

Plátky lososa omyjeme studenou vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Poté lososa nasolíme a z obou stran potřeme citronovou šťávou. Necháme odležet přibližně deset minut (pokud je to možné, pak je samozřejmě lepší nechat osoleného lososa pokapaného citronovou šťávou odležet i několik hodin) a zatím si smícháme hladkou mouku s kořením na ryby. V této směsi plátky lososa obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a na másle smažíme obaleného lososa, než se na něm vytvoří zlatavá krusta ze směsi mouky s kořením. Lososa na másle servírujeme rovnou po usmažení se zeleninovou oblohou a vařenými brambory, případně bramborovými hranolky.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.