losos se spenatem
Vaření

Losos se špenátem

[dropcap]R[/dropcap]yby, stejně jako luštěniny, by se na našem talíři měly objevit minimálně 2× týdně. Některé ryby jsou sice velmi tučné, ale jejich tuk je velmi cenný, protože obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které jsou důležité jako ochrana srdce a cév. Je v něm obsaženo také větší množství vitaminu D. Mořské ryby jsou navíc dobrým zdrojem jódu. Rybí maso má velmi blahodárné účinky na lidský organismus a díky obsahu důležitých látek a vitamínů tak pomáhá zlepšení zdravotního stavu. Není tajemstvím, že rybí maso je velmi zdravé, a proto by jistě nemělo chybět ve Vašem jídelníčku! Zajímavou přípravou ryb je losos se špenátem.

losos se spenatem

Ingredience

[starlist]

  • 4 lososové filety bez kůže
  •  1 cibule
  • 450 g mraženého listového špenátu
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • sůl
  • olej
  • máslo

[/starlist]

Postup přípravy

Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražené špenátové listy necháme povolit a nakrájíme nahrubo.

Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat.

Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory.

Je to rychlý, výživný a velice zdravý pokrm. Bez obtíží to zvládne i začínající kuchařka.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.