hermelin
Vaření

Nakládaný hermelín

[dropcap]J[/dropcap]istě ho znáte (a ochutnali jste ho) i vy. Vždyť je to král sýrů! Hermelín má napříč celým světem spoustu skalních fanoušků, kteří si ho rádi dopřávají při každé příležitosti. Aby taky ne – konzumace hermelínu není v žádném případě monotónní. Jde ho připravit snad na tisíc způsobů a vždy vás překvapí svou delikátní chutí. Můžete ho smažit, grilovat, nakrájet do salátu, nebo… naložit tak, jako my. Prozradíme vám recept, díky kterému si hermelín zamilujete ještě více než doposud.

Zkuste a uvidíte, že lepší jste nejedli.

Ingredience na 5 ks hermelínů

[starlist]

  • 5 ks hermelínů
  • 1-2 ks cibule (dle velikosti)
  • 5 ks čerstvá feferonka (nemáte-li rádi, můžete vynechat)
  • 10 stroužků česneku
  • 30 kuliček celého černého pepře
  • 15 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • dle chuti sůl a mletá sladká paprika
  • ¾ l slunečnicového oleje

[/starlist]

nakladaný hermelín

Jak naložit hermelín?

Chopte se hermelínů a opatrně je rozpulte. Na vnitřní plochy všech sýrů na mažte silně utřený česnek se solí. Dle chuti přidejte také mletou sladkou papriku nebo špetku grilovacího koření. Jakmile poloviny natřete, opět je přiložte k sobě a znovu je rozkrojte – tentokrát však příčně.

Připravte si velkou čistou sklenici a na její dno nasypte cibuli a feferonky (ještě předtím obojí nakrájejte na kroužky). Snažte se, aby se hermelíny dotýkaly sklenice co možná nejméně a položte je na vrstvu cibule. Přidejte nové koření, bobkové listy a černý pepř.

Jakmile položíte první vrstvu hermelínů, opět na ni položte kroužky cibule a tak pořád dokola, než se sklenice zaplní jen několik centimetrů pod okraj.

A co dál? Zalijte nakládané hermelíny slunečnicovým olejem tak, aby v něm byly ponořené, včetně všech ostatních ingrediencí. Doporučujeme, abyste pak chvíli počkali až se obsah v oleji ustálí, zatřeste jí – vyprchá přebytečný vzduch. Nechte dobře uzavřenou sklenici uležet po dobu 5 – 7 dní a… pochutnejte si!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.