peceny caj
Vaření

Pečený čaj – recept

[dropcap]Z[/dropcap]ákladem pečeného čaje je ovoce, které může být čerstvé i mražené, avšak zhruba jeho polovinu by měly tvořit kyselejší druhy, jako je třeba rybíz. Vybírat i kombinovat druhy ovoce ale můžete dle svých chutí – jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, ananas, rybíz, pomeranče, ostružiny, meruňky, broskve, třešně, hroznové víno, brusinky, višně, brusinky, švestky, mandarinky…

peceny caj

Ingredience na pečený čaj

[starlist]

  • 2 kg ovoce 1 250 g cukru krystal
  • 2 citróny
  • koření (hřebíček, skořice, apod.)
  • 2 dcl rumu, vodky, griotky

[/starlist]

Postup výroby pečeného čaje

Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte.

Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce, cukr, citrón oloupaný a nakrájený na kousky, přiměřeně koření a podle chuti i alkohol.

Poté si předehřejte troubu na zhruba 220 °C. Důkladně promíchanou směs z mísy poté přesypte to hlubšího pekáče a rovnoměrně rozprostřete.

Pekáč dejte do trouby a vše za občasného míchání pečte do doby, než ovoce pustí šťávu. To by mělo trvat přibližně 45 minut. Tento čaj při pečení nezapomeňte často kontrolovat.

Mezitím si připravte skleničky, do kterých směs budete plnit. Jakmile bude směs upečená, ještě horkou jí začněte plnit do skleniček. Ty po zavíčkování obraťte na pět minut vzhůru nohama.

Na jednu skleničku pečeného čaje pak vystačí zhruba tři až čtyři polévkové lžíce koncentrátu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.