Tipy & praktické informace,  Vaření

Šetříme – jak snížit výdaje za potraviny? 2

Šetřit chce v dnešní době snad každý. Je to i pochopitelné, snažíte se snížit náklady, aby se ušetřilo pár korun a tím pádem našetřilo třeba na novou televizi, nové video nebo víkendový pobyt v horách. Kde všude ušetřit? Máte nového poskytovatele elektřiny, nesvítíte doma tak často, spotřebiče mají několik plus, vodu také v mnoha ohledech šetříte. Kde se dá ještě víc ušetřit? Možná vás to překvapí, ale na potravinách a jídle obecně.

Jídlo jako zdroj k šetření

Máte pocit, že to nejde? Přeci musíte jít, snídat, svačit, obědvat, svačit a večeřet. A ne jen tak nějaké jídlo, ale kvalitní, takové, které do těla dostane všechny živiny a všechno, co tělo potřebuje. Jíst se prostě musí. I když máte pocit, že váš rodinný rozpočet na jídle a potravinách už šetřit nemůže, možná se dost pletete. Vyzkoušejte pár rad!

Zkuste chutné a zdravé potraviny

Myslíme tím například luštěniny, jáhly, pohanku, kuskus a podobně. Taková čočka na kyselo nebo hrachová kaše je v týdnu skvělým pomocníkem. Jde navíc o poměrně levné jídlo.

Připravujte si svačiny a obědy

Připravujte sobě do práce i dětem do školy svačiny. Uděláte si tak přesně to, na co máte chuť a kromě toho dost ušetříte. Pijte kohoutkovou vodu, protože je stejně kvalitní jako balená a opět seškrtáte výdaje.

Ovoce a zelenina sezónní

V létě to ne například meloun, jahody, nektarinky a podobně. V zimě to jsou mandarinky nebo pomeranče. Někde navíc existují i samosběry, kdy si vše natrháte nebo očešete sami a tím pádem cenu na jeden kilogram snížíte. Sezónní kousky zavařujte, sušte nebo mrazte a v zimě, jako když najdete.

Skvělé brambory

Když vsadíte na pěstitelé z trhů, kteří je mají mnohem kvalitnější a lepší, uděláte opravdu skvělý kauf. Brambory můžete zužitkovat na placky, salát, kaši, do polévky nebo jako klasickou přílohu. Výborné jsou třeba zapékané brambory.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.