Tipy & praktické informace

Tip na dobrou polévku – Mrkvová polévka

Hledáte tipy na dobré polévky, které vás nejen zasytí, ale také budou výživné, chutné a dobré? Vývar je takový základ, který miluje snad každý. Je to základ mnoha nedělních obědů a víkend bez polévky? To někteří vůbec neznají. Můj děda říkával, že polévka je grunt a maso je špunt. Bez polévky se u nich neobešel jediný víkend. Nejčastěji to byl právě vývar, ale babička vařívala i jiné, zeleninové polévky.

K obědu i večeři

Některé polévky mohou sloužit jako plnohodnotný oběd. Jsou syté, umí dopřát živiny a všechno, co patří ke správnému obědu. V mnoha ohledech lidé řeší také večeři polévkami. Uvařené je máte povětšinou za pár chvil, pokud se nejedná o vývar, takže rychlá večeře, na které si pochutná celá rodina. Co takhle vyzkoušet výbornou mrkvovou polévku?

Co budete potřebovat:

  • 500 g mrkve
  • 4 centimetry čerstvého zázvoru
  • 1 menší cibule
  • 0,75 litrů vody
  • 1 dcl kokosového mléka
  • 1 čajová lžička kari koření
  • Sůl
  • Olivový olej

Jak postupovat:

Na olivovém oleji si orestujte cibulku, kterou nakrájejte na drobné kostičky. Čerstvý zázvor oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, přidejte k cibuli. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Přidejte na pánvičku k cibuli a zázvoru a společně vše restujte. Osolte a opepřete.

Nyní je čas na přidání kari koření a to podle vaší chuti. Někdo má rád víc kari, nebojte se proto. Celou směs zalijte vodou, případně vývarem, což bude aromatičtější a lepší. A nechejte hezky vařit, dokud mrkev úplně nezměkne.

Následně vytáhněte ponorný mixér a mixujte na krém. Přidejte kokosové mléko a celý hrnec nechejte přejít varem. Jestliže milujete úplně hladký krém, pak je dobré polévku ještě přepasírovat přes sítko. Dochutit můžete citronem a podávat!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.