Domů / Vaření / Tip na oběd: Debrecínské závitky

Tip na oběd: Debrecínské závitky

V týdnu nějakým způsobem obědy nebo večeře vyřešíte, nic složitého, rychlé a jednoduché recepty, které máte hotové do hodiny. Pokud máte možnost obědů v práci a děti ve škole, šetříte tak nemalé peníze a také čas. Večeře, na tu vždy něco vymyslíte. Občas to může být něco studeného, nebo v případě nejvyšší krize objednáte pizzu. Docházejí vám však nápady, co vařit v sobotu a neděli na oběd? Připravte si jednoduché debrecínské plátky, které si zamilujete! Jsou jednoduché, můžete k nim jako přílohu zvolit rýži, brambory nebo třeba i těstoviny, pokud chcete. Jak si tyto jednoduché závitky připravit a nakrmit tak o víkendu svou rodinu?

Co budete potřebovat:

  • 4 plátky vepřového masa
  • 8 plátků debrecínské pečeně
  • Grilovací koření, mletá paprika, česnek a další koření
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 2 kusy cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Uzený špek nebo anglická slanina
  • 1 čajová lžička cukru krupice
  • 50 g rajského protlaku
  • 1 polévková lžíce hladké mouky

Jak postupovat:

Vepřové maso omyjte, osušte a naklepejte tak, aby se zde vešla náplň. Posypte každý plátek masa kořením, které máte rádi, hezky z obou stran. Na každý jeden plátek vepřového masa položte dva plátky debrecínky a poté zatočte do závitku a pevně utáhněte k sobě. Mezitím nakrájejte špek na drobné kousíčky, cibuli nakrájejte na kostičky a česnek nakrájejte na plátky.

Špek, cibuli, česnek a jeden decilitr vody přidejte na dno zapékací mísy. Na to dejte všechny připravené závitky. Přiklopte víkem a dejte péct do vyhřáté trouby přibližně na 45 minut, dokud maso nebude krásně měkké.

Mezitím v hrnci připravte z protlaku, cukru, mouky a 4 dcl vody omáčku. Osolte, přidejte ještě česnek a chvíli vařte. Jakmile je maso měkké, sundejte poklici, vytáhněte závitky a přidejte do výpeku směs z protlaku. Vše dohromady zamíchejte, nechejte provařit, dochuťte solí nebo pepřem. Závitky poté přidejte do zapékací mísy, krátce vše prohřejte.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*