Domů / Vaření / Tip na oběd: Hovězí roštěnky

Tip na oběd: Hovězí roštěnky

Když vaříte pro svou rodinu nebo přátelé, chcete vymýšlet nové a nové věci a recepty. Rádi zkoušíte vše nové, objevujete nové chutě. Co však uchýlit se ke klasice? Jídlu, které možná není exotické, neobjevují se v něm cizokrajné ingredience, koření a podobně. Někdy stačí sáhnout po klasické české kuchyni, která možná není složitá, ale zato velmi dobře funguje a chutná všem.

Roštěnky pro celou rodinu

Máte také rádi hovězí maso? Není dobré jej sice jíst pravidelně a často, ale čas od času si dopřejte tento typ masa, je pro tělo také důležité. Takové na první pohled obyčejné hovězí roštěnky na cibuli s hořčicí možná působí jako jednoduché jídlo. Když si jej však uvaříte doma, zjistíte, jak skvěle chutná!

Co budete potřebovat:

  • ½ kg hovězího roštěnce
  • 1 větší cibule
  • 1 polévková lžíce protlaku
  • 3 polévkové lžíce sádla
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • Polotučná hořčice
  • Sůl a mletý pepř

Jak postupovat:

Maso omyjte a osušte. Následně nakrájejte na plátky, které poté jemně naklepejte. Pozor, aby se nenarušila struktura masa. Osolte, opepřete a zlehka potřete z každé strany hořčicí a poprašte moukou. Bokem vezměte sádlo, dejte na pánev nebo pekáč a rozehřejte. Důležité je, aby pánev mohla jít následně do trouby. Na rozpáleném sádle zprudka osmahněte maso. Stačí jen, aby se zatáhlo. Poté jej vyjměte.

Na výpeku osmahněte cibuli, kterou nakrájíte nadrobno. Jakmile bude zlatavá, přidejte vodu, přimíchejte protlak a dejte zpátky maso. Maso nechejte jen zlehka potopené. Následně dejte do trouby vyhřáté na 190 stupňů, často podlévejte, a pokud vody ubývá, přilévejte. Na konci nechejte tekutinu vypéct, čímž se vytvoří hustější šťáva. Podávat můžete s hranolkami, bramborovou kaší nebo rýží. Pokud chcete jíst pokrm s rýží, můžete do šťávy přidat uvařené a nadrobno nakrájené vejce, okurku nebo párek.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*