Vaření

Tip na oběd – krůtí maso na způsob číny se zeleninou

Také máte rádi rychlé variace číny? V podstatě do ní můžete dát cokoliv. Hovězí, kuřecí nebo krůtí maso, oblíbené koření nebo zelenina, kterou máte aktuálně po ruce. Dá se připravovat na spoustu způsobů a díky tomu je velmi oblíbeným jídlem, které často vaříme. Máte doma také rádi čínu a jakékoliv její variace?

Když nevíte, co vařit

Také se vám občas stává, že přemýšlíte, co uvařit na oběd? Přes týden to obvykle chce něco rychlého, co vám nezabere moc práce, ale zároveň by to mělo být chutné, aby to chutnalo celé rodině. A to čína obvykle bývá. Když si vyberete ten správný recept, pak už nic nebrání tomu uvařit si za pár minut chutné jídlo. Tento recept využívá krůtí maso a vy si ho nyní můžete připravit!

Co budete potřebovat:

  • 500 g krůtího masa
  • 8 polévkových lžic světlé sójové omáčky
  • 4 polévkové lžíce sladké sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 čajové lžičky worcestrová omáčka
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 50 g zázvoru
  • 1 paprika
  • 10 cherry rajčátek
  • Čínské zelí
  • Pórek
  • 1 vejce
  • Solamyl
  • Černý mletý pepř
  • Sůl

Jak postupovat:

Maso omyjte, nakrájejte na větší kostičky. V misce rozšlehejte vejce, přidejte Solamyl, aby vám vzniklo těstíčko. Přidejte maso, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Nechejte odpočívat asi dvacet minut. Mezitím si nakrájejte všechny další ingredience.

Papriku nakrájejte na větší kostičky nebo nudličky, pórek a čínské zelí na širší nudličky, cherry rajčátka překrojte napůl. V nepřilnavé pánvi si rozpalte trochu olivového oleje a orestujte na něm zázvor.

Přidejte maso, promíchejte, přidejte další sójové omáčky a worchester a smažte asi deset minut. Nyní přidávejte postupně zeleninu (papriku, čínské zelí, pórek, zamíchejte a přidejte cherry rajčata). Přiklopte pokličkou a nechejte vařit pět minut. Můžete servírovat!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.