Domů / Vaření / Tip na oběd – kuře na šalvěji

Tip na oběd – kuře na šalvěji

Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších a nejčastěji konzumovaných vůbec. Je velmi rychle hotové, můžete jej péct, smažit, vařit, dusit, restovat a mnoho a mnoho dalšího. Hledáte nové a neznámé recepty, které můžete doma rodině připravit? Mnohdy se ženete za touhou najít co nejlepší a nejoriginálnější recept, který si zamilují všichni. Často pak zapomínáte, že mnohdy recepty na první pohled „obyčejné“ chutnají skvěle a výborně. Co takové kuře na bylinkách? Oblíbené, velmi dobré a jednoduché. Přidáte-li nějaké to koření a máte výborný oběd, který bude chutnat celé rodině. Konkrétně vám přinášíme výborný recept na kuře na šalvěji. Vyzkoušejte jej také pro svou rodinu!

Co budete potřebovat:

  • 1 větší celé kuře (1,5 – 2 kilogramů)
  • 1 čajová lžička chilli vloček
  • 3 polévkové lžíce sušené cibule
  • 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • 2 čajové lžičky mletého pepře (ideálně namletého na hrubo)
  • 3 čajové lžičky sušeného česneku
  • 10 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 polévková lžíce soli

Jak postupovat:

Celé kuře omyjte, osušte a překrojte na dvě poloviny. Dejte do většího pekáčku nebo na plech a z obou stran pokapejte olejem. Přidejte jednotlivé druhy koření. Posypte šalvěji, solí, přidejte vločky chilli. Pokud nejste fanoušci ostrého koření, vynechejte vločky chilli koření a přidejte grilovací koření nebo jiné oblíbené. Následně dejte celý plech do trouby a pečte přibližně hodinu. Přidejte menší množství vody, aby bylo kuře krásně šťavnaté a nepřipalovalo se. Celý pokrm můžete podávat s bramborami. Chcete-li ke kuřeti rýži, přidejte trochu více vody a nechejte kuře, aby pustilo šťávu, kterou rýži podlijete.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*