Vaření

Tip na oběd: Kuře v žampionové omáčce s bulgurem

Hledáte stále tipy na obědy, které můžete uvařit doma, rychle, zdravě a bez problémů? Něco, co vám bude nejen chutnat, ale také bude pro vaše tělo zdravé a vhodné? Vyzkoušejte žampiony, s nimi se dá opravdu skvěle kouzlit. Jsou bohaté na vitamíny a minerály – fosfor, železo, stopové prvky, draslík, vitamíny B1 nebo B2. Jsou vhodné pro lidi s nadváhou, protože jsou syté a díky tomu nebudou mít hlad. Jestliže je nepřipravujete v trojobalu, nepřipravujete na oleji, pak jsou vhodné. Jak si tedy připravit výborné a zdravé jídlo, které bude chutnat celé rodině? Vyzkoušejte kuřecí maso v žampionové omáčce. K tomu přidejte výborný bulgur a rodinu tím ohromíte!

Co budete potřebovat:

  • 300g kuřecího masa (prsní nebo stehenní, podle chuti. Můžete dát také krůtí)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé Bazalky
  • 8 ml olivového oleje
  • 2 hrsti pažitky
  • 2 špetky drceného oregana
  • 120g bulguru
  • 100g čerstvých žampionů
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 20g petrželové nati
  • Citronová šťáva
  • Rozmarýn

Jak postupovat:

Maso očistěte, omyjte a nakrájejte na větší plátky nebo kostičky, jak potřebujete. Vezměte menší množství oleje a osmahněte na něm česnek. Později přidejte žampiony, které omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Posypte trochou tymiánu, aby se směs krásně provoněla a duste. Žampiony po chvíli pustí šťávu, jakmile tak udělají, je čas na maso.

Přidejte k žampionům a česneku masu, které společně opečte dozlatova. Přidejte citronovou šťávu, čerstvé bylinky a nechejte chvíli provařit. Podle chuti přidejte koření, můžete přidat i vlastní směs, ale neměla by být moc pálivá, přebije chuť žampionů. Přidejte uvařený bulgur, promíchejte, posypte petrželkou a podávejte.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.