Domů / Vaření / Tip na oběd – medové kuřecí řízky z trouby

Tip na oběd – medové kuřecí řízky z trouby

Přemýšlíte, co své rodině uvaříte na oběd? Máte pár stálic, které máte rádi a vaříte neustále, ale rodina by ráda vyzkoušela něco nového a neokoukaného? Řízky milují snad všichni a ve chvíli, kdy nevíte, co udělat na oběd, je to jednoduché a rychlé řešení. Stačí maso jen obalit, připravit a dát na pánev, za chvíli není co řešit. Můžete zkoušet nejrůznější možnosti, přidáte pár ingrediencí, vyzkoušíte jinou strouhanku, řízky upečete v troubě, minimalizujete olej a podobně. Chcete si připravit chutné řízky trochu jinak? Můžete vyzkoušet medové kuřecí řízky z trouby!

Šťavnatost, kterou oceníte

Řízky jsou poměrně kalorické, mnoho lidí si je nedává z důvodu, že jim je pak těžko od žaludku a není to nic příjemného. Nepoužijete mouku, vyměníte strouhanku, zkusíte jogurtovou marinádu a hned je na světě nový recept. Jak si jej připravit?

Co budete potřebovat:

  • 450g kuřecích prsou
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • Kukuřičná strouhanka
  • Sůl a mletý pepř
  • Olej

Na potření:

  • 4 polévkové lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 ½ čajové lžičky uzené papriky
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka soli

Jak postupovat:

Maso nakrájejte na asi centimetrové plátky a nechejte je marinovat do druhého dne v jogurtové marinádě (smíchejte jogurt, sůl, pepř, vejce a prolisovaný česnek). Troubu předehřejte na 200 stupňů, nechte okapat od přebytečné marinády, obalte ve strouhance a dejte na plech. Pečte dvacet minut dozlatova. V půlce obraťte.

Mezitím si připravte směs na potření. Rozehřejte med s máslem, přidejte uzenou papriku, chilli a sůl. Maso, které je takto upečené zlehka potřete směsí a můžete podávat se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*