Vaření

Tip na oběd – ryba s pomerančovou kůrou

Ryby a pokrmy z ryb jsou velmi zdravé, proto je dobré je konzumovat opravdu často. Ideálně každý týden zakomponovat rybí pokrmy do svého jídelníčku. A nemusí to být každý týden smažené rybí filé, protože to smažené není zrovna nejlepší, když jej hlavně budete konzumovat týden co týden. Připravit si můžete výbornou tresku, platýze, lososa, štiku, okouna a mnoho a mnoho dalších ryb. Ať už půjde o rybu sladkovodní nebo mořskou. Jaké recepty si připravovat? Co všechno můžete vytvořit z ryb, aby to chutnalo nejen vám, ale také celé vaší rodině? Vyzkoušejte neotřelou kombinaci ryby a pomerančové kůry. Neobvyklá chuť vám může opravdu hodně chutnat!

Co budete potřebovat:

  • 4 porce bílé ryby (platýz, treska, pangasius a podobně..)
  • 3 polévkové lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 4 polévkové lžíce pomerančového džusu
  • 1 polévková lžíce rýžového octa
  • 2 polévkové lžíce sezamového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
  • 10 g másla na vymazání

Jak postupovat:

Rybí filé omyjte, vysušte a posypte solí a pepřem. Nechte chvíli odpočinout a mezitím vymažte zapékací mísu máslem. Do ní uložte opepřené a osolené kousky filé. Troubu mezitím zapněte na 180 stupňů a nechejte jí pořádně vyhřát.

V misce bokem smíchejte pomerančovou kůru, pomerančový džus, sezamový olej, rýžový ocet, tymián nasekaný na drobno, zázvor rovněž nasekaný nadrobno a javorový sirup. Vytvořte směs a tou potřete jednotlivé kousky ryby ze všech stran a opět vraťte do pekáčku. Dejte do trouby a pečte dvacet až pětadvacet minut. Můžete podávat s bramborem či rýži.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.