Domů / Vaření / Tip na oběd – sezamové kuře

Tip na oběd – sezamové kuře

Obědy přes týden povětšinou řešíte v práci, děti ve škole. Mnoho zaměstnanců má možnost jít se najít do nejbližší restaurace, někdy také mohou jídlo přivézt nebo pravidelně do práce vozí hotové obědy firma, kterou zajistil zaměstnavatel. Pokud nemáte tyto možnosti, pak vaříte doma a přemýšlíte, co rychlého a hlavně dobrého můžete pro sebe do práce uvařit. Přistihli jste se, že vaříte neustále pár osvědčených jídel, které chutnají a jsou rychlé? Nechtělo by to už nějakou změnu? Minimálně na víkendové vaření, aby si rodina pochutnala a navíc se dobře najedla? Vyzkoušet můžete sezamové kuře. Je nejen dobrým tipem na obědy, ale klidně večeře nebo jako chutné předkrmy na narozeniny či jiný druh oslav.

Co budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • Olej
  • 2 polévkové lžíce sezamových semínek
  • 2 kusy jarní cibulky

Na marinádu:

  • 1 čajová lžička kuřecího bujónu
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky sezamového oleje
  • Bílý mletý pepř
  • ¼ čajové lžičky cukru
  • 1 polévková lžíce sherry

Na těstíčko:

  • 65g hladké mouky
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku
  • 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje

Na omáčku:

  • 3 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice
  • Sůl
  • 2 polévkové lžíce kečupu
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa

Jak postupovat:

Vše na marinádu smíchejte a přidávejte do ní kuřecí maso, které omyjte a nakrájejte na kostičky či delší nudličky. Promíchejte a nechejte půlhodiny odležet. Mezitím si smíchejte mouku, kypřicí prášek, škrob, vejce, sůl a olej. Přidejte asi 125 ml vody a vytvořte těstíčko, jen o něco málo hustší, než je to palačinkové.

V tomto těstíčku namočte každý kousek masa a ve vyšší pánvi smažte asi pět minut. Dejte bokem okapat. Na pánev wok přiveďte k varu omáčku, kterou si připravíte smícháním ingrediencí. Přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Do omáčky namáčejte maso, promíchejte, přidejte sezamová semínka, jarní cibulku nakrájenou na šikmé plátky a podávejte.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*