Domů / Vaření / Tip na oběd: Špenátové gnocchi s kuřecím masem, nivou a smetanou

Tip na oběd: Špenátové gnocchi s kuřecím masem, nivou a smetanou

Potřebujete rychlý a jednoduchý oběd, který by rodině chutnal? A neustále vařit jedno a to samé už také není nic moc. Zvláště, když se od jídelního stolu ozve „už zase guláš?“ „už zase řízky?“ případně si dosaďte jídlo, které vaříte často. Můžete si připravit jednoduché a přitom velmi chutné gnocchi, které nikdy nebude stejné, protože k nim můžete přidat cokoliv, co vás zrovna napadne. My přinášíme tuto výbornou a přitom velmi chutnou kombinaci. Jak si připravit gnocchi se špenátem, kuřecím masem, nivou a smetanou? Tento recept si zamilujete a vaše rodina z něj bude nadšená!

Co budete potřebovat:

  • 1 kg gnocchi
  • 500 g kuřecích prsíček, případně stehenních řízků
  • Kousek uzeného špeku
  • 4 stroužky česneku (může být i méně, podle chuti)
  • 2 cibule
  • 2 balení sýru niva
  • 400 ml smetany na vaření
  • 400 g mraženého špenátu
  • 200 g tvrdého sýru
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Grilovací koření nebo jiné koření
  • Sušený česnek
  • Olej

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív nalijte vodu do hrnce, osolte, přidejte kapku oleje a dejte vařit. Uvařte těstoviny přesně podle návodu, následně sceďte a dejte bokem. Vezměte kuřecí maso, omyjte jej, osušte a nakrájejte na malé a tenké nudličky. Dejte do mísy a přidejte slaninu nebo špek, který nakrájíte na kostičky. Přidejte stroužky česneku nakrájeného na plátky.

Směs osolte, opepřete, přidejte koření, sušený česnek, zakápněte trochou oleje a promíchejte. Dejte na chvíli do lednice a nechejte odpočinout. Není od věci předpřipravit si maso den dopředu a nechat maso uležet přes noc.

Nakrájejte cibuli, zpěňte na oleji a přidejte směs kuřecího masa. Osmahněte dozlatova. Následně přidejte smetanu, špenát, který předtím lehce rozlámete a vařte, dokud se špenát úplně nerozpustí a nespojí se směsí. Dochuťte směs, jak potřebujete, přidejte nadrobno nastrouhanou nivu a opět vařte, dokud se nerozpustí.

Do zapékací mísy dejte gnocchi, přidejte omáčku, posypte strouhaným sýrem a zapečte v troubě na 200 stupňů, asi na deset minut, musíte vytvořit krustu.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*