Domů / Vaření / Tip na oběd: Tarhoňa se zeleninou

Tip na oběd: Tarhoňa se zeleninou

Občas také přemýšlíte nad tím, co uvařit na oběd nebo na večeři. Chtělo by to něco rychlého, ale zároveň dobrého. Může to být právě tarhoňa. Smíchat jí můžete prakticky s čímkoliv, s čím budete chtít. Můžete si připravit jednoduché zeleninové směsi, které vás zasytí a jsou zároveň lehké a chutné, popřípadě můžete přidat také maso. Recept vám přinášíme na tarhoňu se zeleninou.

Sušená těstovina používaná na Slovensku i v Maďarsku

Drobná těstovina, která se vyrábí z nudlového těsta. To je tarhoňa, o které se hodně mluví. Vyrábí se z hrubé mouky, vajec a můžete jí dát do polévky, ale také z ní tvořit velmi dobré a chutné pokrmy. Pokud hledáte nějaký nový recept, chcete své rodině uvařit něco lehkého a přitom dobrého, pak jednoduše připravte tarhoňu se zeleninou. Vyzkoušejte níže přiložený recept. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 120 g tarponi
  • 1 cibule
  • Olej nebo máslo
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 100 g červené papriky
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 200 g rajčat
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • Koření podle chuti (bylinky, kari, čubrica a podobně)
  • 300 ml vývaru nebo vody

Jak postupovat:

Na oleji nebo másle osmahněte nakrájenou cibuli a přidejte řapíkatý celer, papriku nebo nasekaný česnek a smažte do lehkého povadnutí. Přidejte na kostičky nakrájenou neloupaná rajčata, sójovou omáčku, koření či bylinky a opět smažte, dokud zelenina nepustí šťávu.

K připravené zelenině nasypte tarhoňu, promíchejte a podlijte přibližně 200 ml vývaru nebo vody. Vývar dodá lepší chuť. Občas promíchejte a vařte na mírném ohni přibližně osm až deset minut. Vývar nebo voda se bude postupně vstřebávat. Při posledním promíchání přiklopte poklicí a nechejte ještě deset minut odpočinout, bokem plamene. Podávat můžete samostatně, popřípadě můžete přidat jako přílohu k masu nebo rybě. Přejeme dobrou chuť!

Tip na oběd: Tarhoňa se zeleninou

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*