Vaření

Tip na oběd: Tvarohové knedlíky s jahodami

Jahodové knedlíky tak nějak patří k létu a letnímu času. Kdo si minimálně jednou nedá tento sladký oběd, pak jistě máte doma své oblíbené recepty. Bramborové jahodové knedlíky, kynuté knedlíky nebo velmi oblíbené tvarohové knedlíky. Na poslední zmíněné pro vás máme recept. Jednoduché, rychlé a naprosto chutné. Vaše kuchyně se rozroste o další výborný recept a pochutnáte si na nich všichni, celá vaše rodina. Jak si tedy výborné tvarohové knedlíky s jahodami připravit?

Co budete potřebovat:

  • 100 g másla
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr
  • 2 kusy žloutku
  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 150 g tvrdého tvarohu
  • 500 g jahod

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív jahody omyjte a očistěte od stopek. Vezměte mísu a do ní dejte měkký tvaroh. Přidejte prosátou mouku se špetkou soli a nakonec žloutky. Na začátku smíchejte s vařečkou a poté použijte ruce. Vytvoříte tak hladké a pružné těsto. Hotové bude, až se nebude lepit na ruce.

Jakmile bude těsto hotovo, zakryjte jej utěrkou a nechejte půl hodiny odpočívat v chladu. Ideální bude lednice nebo spíž. Na vále, který je posypaný moukou vypracujte těsto do tvaru válečku a odkrajujte z něj kousky. Ty následně zploštěte a předem připravené jahody zabalte do těsta a vytvarujte knedlík.

Nechejte vařit osolenou vodu a přidejte do ní všechny připravené knedlíky. Ihned promíchejte, aby se vám nepřichytily ke dnu. Vařte na mírném ohni osm až deset minut, podle velikosti knedlíku. Knedlíky vyplavou na povrch. Knedlíky vytáhněte, propíchejte vidličkou, aby vyšla pára. Knedlíky dejte na talíř, posypte nahrubo nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.