Domů / Vaření / Tip na oběd – výborné cuketové kotletky

Tip na oběd – výborné cuketové kotletky

Léto je sezóna, kdy v kuchyni využíváte spoustu plodin, které koupíte u místních farmářů, sklízíte ze zahrádky nebo také dostáváte od kamarádů a příbuzných. Proto se na talířích objevují pochoutky jako kynuté knedlíky s jahodami, které skvěle chutnají, na různé zeleninové saláty, které můžete připravit z čerstvých a domácích surovin. Máte k dispozici také cuketu? Je výborná, její příjemná chuť uhrane spoustě lidem. A kromě jiného obsahuje spoustu důležitých vitamínů a minerálů, které podporují lidské zdraví. Co z cukety připravit? A šel by z ní hlavní chod? Nemusí to nutně být jen placičky, které připravují snad všichni okolo! Chtělo by to něco, co by vám chutnalo? Co by bylo dobré a přitom chutné zároveň? Tyto cuketové kotletky si zamilujete! Sice bez masa, ale zato opravdu vynikající!

Co budete potřebovat:

  • 7 středních cuket
  • 200 – 300g starého chleba
  • 5 až 6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Olej na smažení

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív připravte cuketu tak, abyste z ní mohli vytvořit kotletky. Zbavte je slupek a semínek, ořežte stonky, které jsou přebytečné. Na struhadle nastrouhejte cuketu na jemno a poté promíchejte s dostatečným množstvím soli. Promíchejte a nechejte minimálně deset minut působit.

Mezitím za pomoci mixéru rozemelte starý chléb na prášek. Oloupejte česnek, prolisujte a smíchejte spolu s práškem, který jste vytvořili z chleba, s vejcem a mletým pepřem. Přidejte nastrouhanou cuketu a opět celou směs promíchejte. Měla by držet pospolu, proto z ní můžete začít tvořit menší či větší placičky. Doporučujeme menší, protože ty se lépe propečou.

Po vytvoření placiček dejte na větší množství rozpáleného oleje a smažte. Měly by mít hnědou krustu, tak poznáte, že jsou hotové. Na závěr můžete přidat zakysanou smetanu, která placičky pomůže dochutit, ale nemusíte.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*