Domů / Vaření / Tip na polévku – jednoduchá žampionová lahůdka

Tip na polévku – jednoduchá žampionová lahůdka

Milujete polévky a k tomu ještě ty, které jsou připraveny rychle, bez nutnosti dlouhého stání v kuchyně, dlouhé přípravy? Potřebujete k jídlu polévku? Nebo si dáte často na večeři nebo rychlý oběd jen polévku, která vás příjemně zahřeje a zaplní žaludek, který už kručí hlady? Milovníci žampionů nyní mohou zbystřit. Máme pro vás recept na velmi jednoduchou a rychle hotovou žampionovou polévku, která je skutečná lahůdka. Je připravená za pár chvil a uvidíte, že zachutná opravdu všem, celé rodině – od dětí až po prarodiče. Polévka může být dobrým doplňkem jakýchkoliv jídel nebo jako chutná a vydatná večeře, která zahřeje.

Co budete potřebovat:

  • 200 g žampionů (kdo má rád hodně může klidně přidat)
  • Sůl podle chuti
  • 50g hladké mouky
  • 1 ½ až 2 kostky slepičího bujónu
  • 40g másla
  • Mletý bílý pepř
  • 200 ml smetany na vaření

Jak postupovat:

Žampiony na začátku očistěte a poté krájejte na tenké plátky. Můžete vyzkoušet krémové žampiony, nebo vzít půl normálních a půl krémových. Chutě se skvěle doplňují. Žampiony dejte do hrnce nebo pánve a duste v kapce vody. Pozor, žampiony vodu také pouští, rozhodně to s vodou na začátku nepřehánějte.

Bokem si z tuku a mouky připravte světlou jíšku. Přidejte vodu, kostky slepičího bujónu, které předtím rozmělněte, lépe se zpracovává a rozšlehejte. Přiveďte k varu a celou směs deset až dvacet minut provařte.

Přidejte podušené žampiony, smetanu, sůl, pepř a promíchejte. Opět přiveďte k varu a nechejte celou polévku projít varem na pár minut. Postupně můžete dochutit, pokud je to potřeba a můžete podávat. Nejlépe podávejte s nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Přejeme dobrou chuť!

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*