Domů / Vaření / Tip na rychlou večeři – Slaný koláč s pizza těstem

Tip na rychlou večeři – Slaný koláč s pizza těstem

Ne vždycky máte čas na to vařit teplé večeře. Někdy prostě potřebujete rychlovku, ale nechcete rodinu odbýt jen rohlíkem a šunkou nebo třeba nezdravými párky. Velmi dobrým a rychlým řešením může být slaný koláč nebo pizza co dům dal. Dát na ní můžete opravdu všechno, co vás napadne. Díky tomu máte večeři hotovou za pár minut, péct se slaný koláč peče jednoduše sám. A možná zůstane ještě na snídani nebo si můžete dát kousek také ke svačině. Čím slaný koláč naplnit? Přinášíme vyzkoušenou variantu, která vám jistě zachutná!

Co budete potřebovat:

  • Kynuté těsto na pizzu
  • 1 pórek
  • 250 g prorostlé slaniny
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 120 g uzeného sýru
  • Sušené oregano
  • Sušená bazalka
  • Sůl
  • Olej

Jak postupovat:

Těsto na pizzu můžete koupit již připravené a zchlazené. Pokud však máte čas, můžete si připravit kynuté těsto podle některého z receptů, který máte odzkoušený. Slaninu si nakrájejte na kostičky a dejte do pánve nebo hrnce vyškvařit. Jakmile je hotovo, přidejte pórek, který předtím nakrájíte na kolečka. Využijte jej celý, bude z něj velmi dobrá náplň. Vše duste, dokud nebude pórek měkký.

Dejte bokem, nechte chvíli vychladnout a mezitím nastrouhejte tvrdý sýr na hrubší straně struhadla. Přidejte smetanu a hezky promíchejte. Plech jemně potřete olejem po celé ploše a dejte na něj těsto. Ideálně, aby bylo ve všech rozích a rovnoměrně rozprostřeno. Pozor na to, aby se těsto neprotrhlo.

Na celý plech rozložte rovnoměrně opečenou slaninku s pórkem. Navrch přidejte tvrdý sýr smíchaný se smetanou. Osolte, ale opatrně, protože slanina bývá dosti slaná. Dejte do rozpálené trouby na 200 stupňů a pečte přibližně 15 – 20 minut. Jakmile koláč dostává červenou barvu, vytáhnete jej a posypte oreganem a bazalkou.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*