Vaření

Tip na snídani – Ovesné kaše s ovocem!

Co si dát na snídani je vždycky tak trochu oříšek. Nutriční poradci doporučují jíst vyvážený poměr sacharidů, bílkovin a zeleniny. Rozhodně se tedy nedoporučují zpracované potraviny jako například koblihy, koláče a další sladká jídla. Dobrou alternativou je šunka, chléb, pomazánka, sýr, vejce a podobně. Také ovesná kaše je skvělou snídaní, která umí nastartovat tělo na celý den. Dodá mu vše, co potřebuje pro správné fungování. Připravte si níže uvedené recepty na dvě ovesné kaše!

Ovesná kaše s jablky

Co budete potřebovat:

  • 160 g ovesných vloček
  • 1 l neslazeného mandlového mléka
  • 2 ks jablka
  • 250 g ostružin
  • 4 polévkové lžíce ořechů (pistácie)

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a následně nakrájejte na plátky. Do pánve dejte neslazené mandlové mléko a přidejte ovesné vločky. Následně přidejte nakrájená jablka a přiveďte celou směs k varu. Následně ztlumte oheň a vařte celé asi tři až pět minut.

Ovesnou kaši rozdělte do talířů či misek, ozdobte ostružinami či jiným ovocem, které je aktuálně k dostání, přidejte oříšky a můžete konzumovat!

Ovesná kaše s kiwi

Co budete potřebovat:

  • 250 ml mléka
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 ks kiwi
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 15 g másla
  • Hrst borůvek
  • Hrst oříšků
  • Sůl

Jak postupovat:

Do hrnce dejte mléko, přiveďte k varu a lehce osolte. Do mléka přidejte ovesné vločky, jedno kiwi, které bude nakrájeno na plátky, a celé povařte asi pět minut. Přidejte skořici, javorový sirup a máslo. Celou směs zamíchejte.

Rozdělte do misek, přidejte na plátky nakrájené druhé kiwi, posypte oříšky a borůvkami. Pokut potřebujete, můžete dosladit javorovým sirupem nebo přidat jakékoliv jiné ovoce.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.