Vaření

Tip na večeři – jarní salát s ředkvičkami

Nastupuje-li jaro, mnoho lidí se snaží „vychytat formu“ a začít trošku víc dbát na jídelníček a na to, co jíte. Mimoto se snažíte chodit na procházky, cvičit a podobně.

Jídlo, které je zdravé a chutná

Mnohdy se snažíte jíst zdravě, ale nechutná vám to. Existují nějaké recepty, které by byly chutné a zároveň byly vhodné pro hubnutí? My přinášíme jarní zeleninový salát s ředkvičkami. Jde o rychlé jídlo, které můžete přikládat ke spoustě masům, rybám nebo si jej můžete připravit jako zdravou alternativu večeře. Jak si jej připravit?

Co budete potřebovat:

  • 2 mrkve
  • 1 čínské zelí
  • 1 červená paprika
  • 10 ředkviček
  • Sůl
  • 20g moučkového cukru
  • 20 ml octa
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

Jak postupovat:

Čínské zelí omyjte, natrhejte jednotlivé listy, které poté nakrájejte na kousky. Někdo má rád větší, někdo menší, krájejte tedy podle své vlastní preference. Červenou papriku omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte na nudličky.

Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Na pomoc si vezměte škrabku na brambory, půjde vám to mnohem lépe. Ředkvičky také omyjte a nakrájejte na drobné plátky. Vezměte velkou skleněnou mísu a do ní dejte všechnu nakrájenou zeleninu. Promíchejte, přidejte sůl a znovu promíchejte.

V další misce smíchejte olivový olej, ocet a cukr. Vše důkladně promíchejte, přidejte k salátu, pořádně vše promíchejte a poté můžete podávat k rybám, masu či jiným pokrmům. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.