Vaření

Tip na večeři – Kuřecí maso s mrkví

Přemýšlíte, co udělat na večeři pro své blízké? Chcete něco, co jim bude nejen chutnat, ale také nebude nijak tučné, těžké, zkrátka něco, co si zamilují. Tento recept je velmi jednoduchý, výborný a navíc zde také o zdravý recept, takže jej můžete dát také na oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z kuřecího masa. Můžete zvolit cokoliv, co chcete – špalíčky, křídla, stehenní maso, prsní nebo třeba krůtí, podle toho, co máte nejraději a na co jste doma zvyklí. Vyzkoušejte tento výborný recept a zamilujete si jej nejen vy, ale také celá rodina. S různými obměnami můžete vařit recept často! Jak na něj?

Co budete potřebovat:

  • 500 – 750g kuřecího masa (stehenní, prsní, špalíčky, křídla a podobně)
  • 400g mrkve
  • 300g žluté mrkve
  • 2 kusy menší šalotky
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 150ml zeleninového vývaru
  • 2 polévkové lžíce koření na maso (ideálně na kuře nebo drůbež)
  • 7 polévkových lžic másla
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 4 špetky soli

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív vyberte maso, které chcete využít při vaření. Omyjte jej, osušte. Budou-li to stehenní nebo prsní kousky, pak je nakrájejte na menší či větší kousky. Očistěte mrkev a nakrájejte jí na větší špalíčky nebo proužky. Oloupejte šalotky, nakrájejte na stejné kousky jako mrkev. Do hrnce dejte dvě polévkové lžíce másla a rozpusťte.

Na tomto másle orestujte mrkev a šalotku. Přidejte cukr a míchejte, dokud se směs nerozpustí. Mrkev následně zalijte zeleninovým vývarem. Kuřecí kousky osolte, obalte v koření a na třech lžících másla spolu s olejem opečte, dokud maso nebude mít zlatavou barvu. K mrkvové směsi přidejte opečené kuřecí kousky, promíchejte a duste celou směs doměkka. Následně dochuťte a podávejte s bramborem, rýží nebo těstovinami. Výborný je k tomuto jídlu bulgur.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.