Domů / Vaření / Tip na večeři – rozpečený hermelín v listovém těstě

Tip na večeři – rozpečený hermelín v listovém těstě

Jste velkými milovníky listového těsta a sýrů? Ať už se děje cokoliv, pravidelně musí na všem stole být sýr, který si vychutnáváte? Vyzkoušet můžete spoustu receptů. Jste-li milovníky hermelínů, pak máte takřka neomezené možnosti. Připravíte si grilovaný hermelín s oblíbenou omáčkou, přidáte jej do různých masových směsí, naplníte jím maso, připravíte si pomazánku a podobně. Hledáte stále nové a nové recepty, které by vám zachutnaly a staly se stálicemi ve vašem jídelníčku? Vyzkoušet můžete zapečený hermelín v listovém těstě. Za pár minut není co řešit a zamilují si jej všichni, nejen rodina, ale také vaši přátelé.

Výborná rychlovka

Potřebujete jídlo, které připravíte během pár minut a zachutná opravdu všem? Listové těsto dnes koupíte všude a hermelín také, za pár minut není co řešit a kůrka s listovým těstem a horkou sýrovou hmotou je sázkou na jistotu! K tomu můžete přidat zeleninový salát a výborná večeře je na světě!

Co budete potřebovat:

  • 2 hermelíny
  • 1 balení listového těsta (předem vyváleno)
  • 1 vejce na potření
  • Semínka na posypání (tmavá, světlá, slunečnicová, podle vaší chutě)

Salát:

  • 200g lisového salátu (podle vaší chuti)
  • 1 granatové jablko
  • 1 hrst vlašských ořechů

Jak postupovat:

Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Mezitím si připravte listové těsto. Rozdělte na dvě poloviny a doprostřed umístěte hermelín. Zabalte jej tak, aby vznikl měšec. Pozor, sýr musí být dobře a bezpečně utěsněný a při pečení nevytekl. Můžete také zmáčknout vidličkou, aby vše pevně drželo.

Zabalený sýr dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem. Posypte semínky podle vlastního uvážení a dejte do vyhřáté trouby. Pečte asi dvacet až třicet minut, dokud nebude listové těsto krásně zlatavé. Podávejte teplé, aby vznikla tekutá sýrová hmota. Mezitím dejte na talíř salát, přidejte semínka granátového jablka a ořechy. Promíchejte a přidejte nahoru měšec listového těsta.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*