tarhoňa
Vaření

Tip na večeři – tarhoňa se smetanou a brokolicí

Občas přemýšlíte nad tím, co si dát k večeři? Během dne jste se nestihli pořádně najíst, dát si nic teplého a doma, večer, to chcete napravit. Dát si nějakou dobrou a teplou večeři, která navíc bude rychle hotová? To je trošku někdy sci-fi. Vymyslet, co udělat pro sebe i svou rodinu každý den k večeři. Vyzkoušet můžete výbornou tarhoňu. Nevíte, o co jde?

Výborná tarhoňa

Jde o druh těstovinové rýže, která se velmi často a hojně využívá ve slovenské a maďarské kuchyni. Může být v podstatě jako příloha ke slaným pokrmům, ale také jako skvělé sladké jídlo. Hodně se využívá jako příloha k perkeltu, někde se využívá do polévek. Vyzkoušet tuto přílohu můžete nyní i vy. K večeři nebo na oběd si připravte smetanovou tarhoňu s krůtím a brokolicí. Je to rychlé, výborné! Zamiluje si to celá rodina!

Co budete potřebovat:

  • 500 g krůtího nebo klidně i kuřecího masa
  • 500 g tarhoně
  • 500 g brokolice
  • 250 ml smetany (33%)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1 kus cibule
  • Olej
  • Kousek másla

Jak postupovat:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousíčky. Na oleji ji osmahněte. Maso omyjte a nakrájejte na kousky. Osolte a opepřete. Přidejte do hrnce nebo do pánve a restujte. Mezitím nakrájejte brokolici, přidejte nakrájený česnek, přilijte smetanu a vše dohromady chvíli povařte.

Mezitím můžete uvařit tarhoňu. Odměřte jí na hrnky, čímž lépe odhadnete množství vody. Ve větším hrnci osmahněte na oleji dohněda, přidejte smetanovo – masovou směs, přilijte vařící vodu (1 hrnek tarhoně = 1,5 hrnku vody). Jídlo bude jemnější, když přidáte kousek másla.

Jídlo podle chuti dosolte, promíchejte a nechte vařit asi 5 – 7 minut pod pokličkou. Následně vypněte, nechejte směs zakrytou a pod pokličkou nechte dojít asi 20 minut.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.