Domů / Vaření / Tipy na pomazánky: Hodí se k snídani, večeři i pro návštěvu

Tipy na pomazánky: Hodí se k snídani, večeři i pro návštěvu

Pomazánky jsou ideální pro snídaně, večeře, ke svačině. Potřebujete vymyslet občerstvení, které připravíte pro své návštěvy? Nemusí to být nic složitého, jednoduché pomazánky s pečivem bude chutnat všem. Jsou lehké, jednoduché na přípravu a velmi chutné, stanou se oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.

Vydatné pomazánky

Také běžně nestíháte vařit teplé večeře? Někdy to prostě nevyjde. A často také zbytek rodiny ocení, že je večeře lehká a zdravá. Pomazánky jsou hotové během pár minut a milují je všichni, dospělí i děti. Stačí jen čerstvé pečivo, na které pomazánku namažete a pak už můžete s klidem stolovat. Přinášíme recepty na tři pomazánky, které jsou velmi chutné a lehké zároveň.

Klasická vajíčková pomazánka

Co budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce jogurtové majonézy
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 1 kávová lžička nasekané petrželky
  • 1 kávová lžička rozmarýnu
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 4 vejce natvrdo
  • Sůl, pepř

Jak postupovat:

Vajíčka nakrájejte na malé kousky, přidejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu. Promíchejte, přidejte nasekané bylinky a poté dochuťte solí a pepřem. Nyní můžete podávat na čerstvém pečivu nebo opečeném toustu.

Tuňáková pomazánka

Co budete potřebovat:

  • 2 konzervy tuňáka v rajčatové omáčce
  • 1 ks červené cibule
  • 100g měkkého tvarohu
  • 200g čerstvého smetanového sýra
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička citronové šťávy

Jak postupovat:

Tvaroh utřete spolu s čerstvým sýrem a přidejte tuňáka. Nasekejte červenou cibuli najemno a přidejte k rybě. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte hořčici a dochuťte solí. Dejte do lednice a nechejte chvíli odpočinout, ať se ingredience krásně spojí.

Mrkvová pomazánka

Co budete potřebovat:

  • 5 kousků mrkve
  • Tatarská omáčka dle potřeby
  • Sůl a pepř

Jak postupovat:

Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte tatarskou omáčku podle potřeby. osolte, opepřete a nechejte chvíli uležet. Mrkev pustí šťávu, takže jí musíte odstranit, popřípadě pořádně promíchat před podáváním.

Tipy na pomazánky: Hodí se k snídani, večeři i pro návštěvu

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*