Domů / Tipy & praktické informace (Strana 20)

Tipy & praktické informace

Získejte nové poznatky a informace o bydlení. Rady, tipy, návody a praktické informace to všechno najdete jen na jednom místě – na ElegantniBydleni.cz.

Jak vyčistit odpad

odpad

Ucpaný odpad je v mnohých domácnostech velkým problémem. A to nejenom v kuchyni, kde jsou nejčastější příčinou zbytky jídla, ale také v koupelnách, kde se o ucpání postarají nejčastěji vlasy. Možností, jak odpad vyčistit, je samozřejmě více. Představíme si tedy ty nejjednodušší, a ...

Čtěte více »

Jak vyčistit mince

mince

Nemusíme být nutně vášnivým sběratelem, ale na druhou stranu každý z nás má doma určitě i několik mincí, u kterých mu závisí na jejich vzhledu. Toho lze dosáhnout hned několika různými způsoby. Nutno říci, že ty souvisejí také s tím, z jakého materiálu ...

Čtěte více »

Jak správně sušit houby

Sušení je nejčastější způsob, jakým se houby uchovávají pro pozdější použití. Sušené houby se hodí do polévek nebo pod maso a správně usušené a uschované s vámi vydrží přes celou zimu, a pokud je nestihnete použít, vydrží vám až několik ...

Čtěte více »

Jak oloupat grep

Dávno jsou pryč doby, kdy sehnat grep nebo jakékoliv jiné citrusy bylo úkolem nadlidským. Kromě rozšířených citronů a pomerančů se do našich končin v posledních letech dostaly i pomela nebo pravě grepy.Grapefruit je ovoce bohaté na vitaminy C, B1 a ...

Čtěte více »

Jak oloupat mandle

V obchodě se dnes loupané mandle dají sehnat poměrně běžně. Pokud ale nechcete utrácet nebo zrovna loupané neseženete, nevěšte hlavu. Loupání mandlí doma je vážně hračka.Mandle jsou vlastně semena mandloně obecné, stromu, který je nejblíže příbuzný z broskvemi a meruňkami. ...

Čtěte více »

Jak oloupat lískové oříšky

Lískové oříšky jsou v našich končinách velmi oblíbené pro svou dostupnost, chuť i cenu. Nejčastěji se prodávají celé oříšky ve slupkách, které je nutné se během vaření, pečení nebo zdobení z zbavit. Jak na rychle a jednoduše? Troubu zapněte na 200 ...

Čtěte více »

Jak udělat kvásek

Jako začínající kuchařka jsem měla obrovský problém jménem kvásek. Maminka moc nepekla, a když, používala instantní droždí. Přesto se zdá, že podle mnoha receptů je příprava kvásku samozřejmostí. Pokud tedy nejste ostřílená kuchařka a tápete, čtěte směle dál, jak správně ...

Čtěte více »

Jak udělat karamel

Oblíbená sladká pochutina z cukru, která se používá na dochucování, jako barvivo nebo jako základ mnoha krémů či polev. Karamel jako takový je pouze rozpuštěný cukr, ten ale po vychladnutí tuhne, v dnešním příspěvku se tedy podíváme na výrobu karamelu, ...

Čtěte více »

Jak vyčistit počítač

Počítač zbavený prachu a nečistot bude fungovat o něco rychleji, nebude se přehřívat a především nebude hlasitě hučet, kdykoliv se na něj třeba jen škaredě podíváte. Postup čištění počítačové skříně Vypněte počítač a odpojte od něj všechny kabely. Nikdy nemanipulujte ...

Čtěte více »

Výroba domácího tvarohu

domácí tvaroh

Z mléka si snadno vyrobíte domácí tvaroh, a to jak měkký, tak tvrdý na strouhání. Příprava Nejlepší je použít kvalitní čerstvé mléko (minimálně 2 litry) od farmáře nebo z mléčného automatu. Pokud ta možnost není, lze použít i čerstvé mléko ...

Čtěte více »