Domů / Vaření / Moučníky (Strana 3)

Moučníky

Banánovo-mangová zmrzlina

Snadná a rychlá zmrzlina, kterou si můžete jednoduše připravit doma, vás potěší svou svěží chutí hlavně v letních dnech. Jak vůbec vznikla zmrzlina? Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O ...

Čtěte více »

Zdravý nepečený cheesecake

Tento cheesecake budete mít připravený za chvíli. A stejně rychle se taky sní. Toto není klasický cheesecake, jak možná znáte. Část krému je totiž nahrazena kokosovým mlékem neboli kokosovou smetanou, získává se vymačkáním kokosové dužiny v horké vodě. Kokos obsahuje velké ...

Čtěte více »

Kakaový dort s pařížským krémem

Delikátní dort s pařížským krémem zalitý čokoládou můžete připravit i sami doma a obdarovat své nejbližší. Dort se skládá z kakaového korpusu, pařížského krému a čokoládové ozdoby. Dort se pekl na téma Valentýn, proto je ve tvaru srdce, můžete však použít jakoukoliv ...

Čtěte více »

Dietní mléčné řezy

Rychlé a snadné řezy, které chutnají skoro jako ty kupované, ale na rozdíl od nich jsou dietní a zdravé. Lněné semínka se řadí mezi takzvané superpotraviny. Proč? Je prostě super. Lněné semínka, tak jako všechna jiná semínka jsou zdrojem živé ...

Čtěte více »

Halva ze sezamových semínek

Slaďoučká halva je jen ze samých zdravých surovin, určitě ale hned každému zachutná. Halva, nebo také chalva, je cukrovinka světlé barvy ve tvaru kostky či obdélníku. Vyrábí se buď ze semolinového základu nebo z tahini. Je populární hlavně v Rusku, Indii, Pákistánu ...

Čtěte více »

Tvarohové knedlíčky s malinovým přelivem

Klasika, u které oceníte především snadnou přípravu a výbornou chuť. Ovocné knedlíky, to je rakouská, polská, ale hlavně česká klasika. Připravují se z kynutého, bramborového, nebo tvarohového těsta. Plní se nejrůznějšími druhy ovoce, jako je broskev, borůvky, jahody či meruňky. Poté ...

Čtěte více »

Jednoduchý domácí medovník

Výborný domácí medovník je opravdu jednoduchý, takže ho zvládne zajisté každý. Medovník je druh dortu medově-karamelové chuti. Sestává z tenkých medovníkových plátů, které jsou spojené hustým krémem. Před konzumací se dort nechává nejméně jeden den odležet. Těsto se sladí medem. ...

Čtěte více »

Krémové sušenky s čokoládou

Jednoduché a přitom tak dobré. Tyto sušenky hned zmizí z talíře. Hledala jsem recept na zdravé, jednoduché a zároveň dobré sušenky. Několik receptů vypadalo opravdu dobře, ale když jsem je vyzkoušela já, už tak dobře nevypadaly. Pak jsem našla tento recept, ...

Čtěte více »

Dort Pavlova

Lehký svěží dortík je ideálním dezertem za horkých letních dnů. Dort je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlové, která v roce 1926 a 1929 navštívila Austrálii a Nový Zéland. O původ tohoto dortu se oba státy přou. Pravděpodobně ...

Čtěte více »

Svěží kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy jsou skvělou pochoutkou za teplého i chladného počasí, nejlepší jsou s čerstvým ovocem. S těmito výbornými řezy u nás přišla mamka vloni v létě. Řezy jsou sladké, svěží, lehké díky sněhovému těstu a zároveň vláčné díky piškotovému těstu, takže není divu, ...

Čtěte více »