Domů / Vaření / Moučníky (Strana 4)

Moučníky

Krémové sušenky s čokoládou

Jednoduché a přitom tak dobré. Tyto sušenky hned zmizí z talíře. Hledala jsem recept na zdravé, jednoduché a zároveň dobré sušenky. Několik receptů vypadalo opravdu dobře, ale když jsem je vyzkoušela já, už tak dobře nevypadaly. Pak jsem našla tento recept, ...

Čtěte více »

Dort Pavlova

Lehký svěží dortík je ideálním dezertem za horkých letních dnů. Dort je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlové, která v roce 1926 a 1929 navštívila Austrálii a Nový Zéland. O původ tohoto dortu se oba státy přou. Pravděpodobně ...

Čtěte více »

Svěží kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy jsou skvělou pochoutkou za teplého i chladného počasí, nejlepší jsou s čerstvým ovocem. S těmito výbornými řezy u nás přišla mamka vloni v létě. Řezy jsou sladké, svěží, lehké díky sněhovému těstu a zároveň vláčné díky piškotovému těstu, takže není divu, ...

Čtěte více »

Jahodové makronky

Tyto sladké jednohubky jsou ideálním dárečkem na valentýna, můžete jimi potěšit svého partnera, přátelé, ale i sebe. Makronky jsou malé sladké dezertíky původem z Francie. Jejich základ tvoří bílkový sníh, jsou to vlastně dva sněhové piškotky (často různě barevné) spojené různými ...

Čtěte více »

Švédský jablečný koláč

Lahodný křehký koláč s jablky se zkrátka rozplývá na jazyku, taže si na něm zaručeně každý pochutná. Koláč je druh kulatého pečiva, který se připravuje pečením. V závislosti na připravovaném druhu může být zhotoven z různých druhů těsta. Koláčem se nazývají buď menší drobné ...

Čtěte více »

Domácí RAW čokoláda

Skvělá domácí čokoláda je vyrobena pouze ze zdravých přírodních surovin, ale chutná skvěle, takže jí nikdo neodolá. Nevíte co je to RAW? Raw v angličtině znamená syrový a to je celá podstata této stravy. Raw food je strava tvořená pouze ze ...

Čtěte více »

Lahodný cheesecake s mascarpone

Smetanový sýr mascarpone dodá dezertu cheesecake neodolatelnou chuť a cheesecake zmizí z vašeho talíře mrknutím oka. Cheesecake znamená v překladu sýrový dort, ale nenechte se zmást, není ze sýru typu eidam, který si dáte se šunkou, ale ze smetanových sýrů, které jsou ...

Čtěte více »

Pařížská roláda bez mouky

Tato skvělá pařížská roláda s banány a čokoládou neobsahuje žádnou mouku a jen minimum rafinovaného cukru, přesto překvapí svou skvělou a lahodnou chutí. Název pařížská roláda je podle použité pařížské šlehačky, což je v podstatě kakaová šlehačka. Rozlišují se dva typy pařížské ...

Čtěte více »

Rychlé a skvělé vafle

Rychlý recept na vláčné a zároveň křehké vafle, které jsou ideální snídaní pro každé ráno. Vafle se obvykle pečou ve vaflovači, tedy mezi dvěma pláty s typickým čtvercovým vzorem, u nás jsou nejčastěji i samotné pláty ve čtvercovém plátu, kdežto v Americe ...

Čtěte více »

Nutelové suflé

Tento recept na rychlé nadýchané a zároveň uvnitř tekuté suflé ocení nejen milovníci nutelly a čokolády, ale zajisté i všichni ostatní. Suflé (soufflé) je dezert pocházející z Francie. První zmínka o suflé je z počátku 18. století, když ho připravil francouzský šéfkuchař ...

Čtěte více »