Domů / Vaření / Moučníky (Strana 4)

Moučníky

Jahodové makronky

Tyto sladké jednohubky jsou ideálním dárečkem na valentýna, můžete jimi potěšit svého partnera, přátelé, ale i sebe. Makronky jsou malé sladké dezertíky původem z Francie. Jejich základ tvoří bílkový sníh, jsou to vlastně dva sněhové piškotky (často různě barevné) spojené různými ...

Čtěte více »

Švédský jablečný koláč

Lahodný křehký koláč s jablky se zkrátka rozplývá na jazyku, taže si na něm zaručeně každý pochutná. Koláč je druh kulatého pečiva, který se připravuje pečením. V závislosti na připravovaném druhu může být zhotoven z různých druhů těsta. Koláčem se nazývají buď menší drobné ...

Čtěte více »

Domácí RAW čokoláda

Skvělá domácí čokoláda je vyrobena pouze ze zdravých přírodních surovin, ale chutná skvěle, takže jí nikdo neodolá. Nevíte co je to RAW? Raw v angličtině znamená syrový a to je celá podstata této stravy. Raw food je strava tvořená pouze ze ...

Čtěte více »

Lahodný cheesecake s mascarpone

Smetanový sýr mascarpone dodá dezertu cheesecake neodolatelnou chuť a cheesecake zmizí z vašeho talíře mrknutím oka. Cheesecake znamená v překladu sýrový dort, ale nenechte se zmást, není ze sýru typu eidam, který si dáte se šunkou, ale ze smetanových sýrů, které jsou ...

Čtěte více »

Pařížská roláda bez mouky

Tato skvělá pařížská roláda s banány a čokoládou neobsahuje žádnou mouku a jen minimum rafinovaného cukru, přesto překvapí svou skvělou a lahodnou chutí. Název pařížská roláda je podle použité pařížské šlehačky, což je v podstatě kakaová šlehačka. Rozlišují se dva typy pařížské ...

Čtěte více »

Rychlé a skvělé vafle

Rychlý recept na vláčné a zároveň křehké vafle, které jsou ideální snídaní pro každé ráno. Vafle se obvykle pečou ve vaflovači, tedy mezi dvěma pláty s typickým čtvercovým vzorem, u nás jsou nejčastěji i samotné pláty ve čtvercovém plátu, kdežto v Americe ...

Čtěte více »

Nutelové suflé

Tento recept na rychlé nadýchané a zároveň uvnitř tekuté suflé ocení nejen milovníci nutelly a čokolády, ale zajisté i všichni ostatní. Suflé (soufflé) je dezert pocházející z Francie. První zmínka o suflé je z počátku 18. století, když ho připravil francouzský šéfkuchař ...

Čtěte více »

Linecké cukroví se „skleněným středem“

Originální cukroví, které ohromí svým originálním vzhledem a záhy potěší neobvyklou kombinací výtečného lineckého těsta se sladkými bonbóny. Linecké cukroví je u nás velmi oblíbené. Odkud ale pochází? Řekli byste, že z rakouského města Linec, ale to není tak docela pravda. ...

Čtěte více »

Jemný ovocný dezert

Dostali jste chuť na vynikající dezert, ale došly vám nápady? Máme pro vás tip na pochoutku, která je na mlsání v průběhu letních měsíců jako stvořená. Co byste řekli na jemný dezert plný ovoce? Máte ho mít… Budete potřebovat následující ...

Čtěte více »

Ovocný koláč s tvarohem

Není nad vynikající moučník, který si dáte společně se svou rodinou nebo jím pohostíte přátele. Ale co když nemáte moc času nazbyt, ale neradi byste pekli něco „obyčejného“? Pak vyzkoušejte rychlý koláč s tvarohem a ovocem, který zvládnete i navzdory ...

Čtěte více »