Domů / Vaření (Strana 10)

Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

Pohanka – jak ji uvařit

pohanka

Pohanka je obilovina, s níž můžeme v kuchyni nakládat podobně jako s rýží, krupicí, krupkami či obilninovými vločkami. V zásadě ji můžeme používat jako přílohu, zavářku, uděláme z ní kaši, doplněk luštěnin, základ zapékaných fáší, karbanátků, nebo ji použijeme jako ...

Čtěte více »

Jak se dělá vepřový guláš

veprovy gulas

Recept na pikantní vepřový guláš. Ingredience Postup Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do hněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. ...

Čtěte více »

Jak se dělá dušená mrkev

dusena mrkev

Ingredience Postup Nejprve si připravíme cibuli. Oloupeme ji, omyjeme a nakrájíme najemno. Budeme potřebovat hlubší pánev, ve které necháme rozpustit 1/4 kostky másla. Až bude máslo rozehřáté, přidáme cibulku. Osmažíme ji dozlatova a přidáme mrkvičku nastrouhanou na proužky, nebo nakrájenou ...

Čtěte více »

Boršč s červenou řepou

Boršč s červenou řepou

Boršč s červenou řepou je typickou ruskou polévkou. Dnes je dobře známý a oblíbený i u nás. Jeho typická sladkokyselá chuť si jistě najde spoustu příznivců. Je to sice polévka zeleninová, ale vzhledem k tomu, že je jejím základem silný masový vývar, ...

Čtěte více »

Salát z červené řepy

salát z červené řepy

Červená řepa je zelenina, která nám nejen obohatí náš jídelníček, ale hlavně je velice zdravá. Obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Podporuje krvetvorbu, zabraňuje kornatění tepen, blahodárně působí na pleť, vlasy, nehty a odvádí jedovaté látky ...

Čtěte více »

Muffiny s pudinkem

muffiny s pudingem

Muffin je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná malé dortíky, ale není však tak sladký a nemívá polevu. Existuje mnoho variant a ochucení muffinů, kterých se dosahuje specifickými přísadami. Muffiny s pudinkem Doba přípravy: 45 minut Počet porcí: 12 porcí  Ingredience Krém Těsto ...

Čtěte více »

Plněné papriky s rajskou omáčkou

plnena paprika

Ingredience Masová náplň Mleté maso smícháme s 1 vajíčkem, přidáme najemno nakrájenou cibulku, stroužkem protlačeného česneku, osolíme, opepříme a přidáme trošku Podravky. Pořádně promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Pro lepší chuť přidáme lžičku plnotučné hořčice. Opět důkladně propracujeme, nejlépe ...

Čtěte více »

Zapečená cuketa

zapecena cuketa

Tento recept je snadný, rychlý a připravovaný bez tuku. Je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm – třeba k svačině.   Ingredience Postup přípravy Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. ...

Čtěte více »

Recepty z cukety

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a je to ideální potravina na hubnutí.   Cuketa vařená Suroviny 1 kg cukety 8 dkg másla 4 lžíce strouhanky zelené petrželky sůl Příprava ...

Čtěte více »

Jak se vaří rýže

ryze

V každé rodině se rýže připravuje “zaběhnutým” způsobem a myslíme si, že jedině ten náš způsob je nejsprávnější a nejchutnější. Kdybychom si to nemysleli, nedělali bychom to. Pokud jsme si nezvykli na přípravu rýže dodávanou obchodem v sáčcích, což je ...

Čtěte více »