Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

  • Vaření

    Tip na večeři – Pastýřský koláč

    Hledáte skvělou a rychlou večeři, kterou můžete připravit nejen pro sebe a partnera, ale třeba pro celou rodinu nebo i na večírek či posezení s přáteli? Pastýřský koláč je to nejlepší, co můžete připravit. Je skvělý, rychle hotový a pekl se původně proto, aby se zužitkovaly zbytky jehněčího masa a zeleniny. Neseženete-li mleté jehněčí, můžete si jej umlít doma sami. Jestliže je pro vás těžko k sehnání nebo jej nemáte rádi, připravte namísto jehněčího hovězí maso, které bude také skvěle chutnat. Jak si připravit tento Pastýřský koláč? Co budete potřebovat: 1 kg brambor 2 žloutky 70 ml mléka 30 ml smetany ke šlehání 100 g parmazánu Sůl, mletý pepř Mleté jehněčí maso…

  • Vaření

    Tipy na saláty: Salát Coleslaw a Tzatziky

    Rychlé, jednoduché a velmi chutné. Hledáte přesně takové saláty, kterými doplníte letní grilování, pečené maso nebo jednoduše každý oběd či večeři? Stokrát prosáklé zeleninové saláty vás už nebaví, chcete něco jiného a lepšího? Pak můžete vyzkoušet náš tipy na salát Coleslaw a také na Tzatziky. Chutná podobně jako v některých nejmenovaných fastfoodech. Vyzkoušejte jej i vy doma! Salát Coleslaw Co budete potřebovat: 1 ks cibule 2 ks mrkve 1 kelímek šlehačky 1 hlávka bílého zelí 1 sklenice majonézy Sůl, mletý pepř Cukr Jak postupovat: Mrkev ostrouhejte a spolu se zelím nasekejte. Můžete použít robota a budete mít minimum práce. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno. V míse smíchejte zelí, mrkev, cibuli. Osolte, opepřete, přidejte…

  • Vaření

    Tip na polévku: Špenátová

    Máte také rádi špenát? Často jím plníte maso, připravujete špenát s vejcem nebo přidáváte k pečenému vepřovému masu. Milujete jej natolik, že hledáte nové a nové recepty, kterými můžete své rodině špenát připravit. Je velmi dobrý pro lidské zdraví a také chutný. Pokud i vám chutná, můžete vyzkoušet klasickou špenátovou polévku s krutonky. Přínos špenátu pro lidské tělo Do Evropy se špenát dostal okolo 16. století, první zmínky o této rostlině se objevili již v 10. století. Obsahuje spoustu vitamínů, například vitamín C, vitamín E, vitamín K a mnoho minerálů. Pro lidské tělo je opravdu hodně prospěšný. Připravte si i vy jednoduchou, ale chutnou špenátovou polévku. Co budete potřebovat: 450 g mraženého špenátu Sůl, mletý…

  • Vaření

    Tip na oběd: Tvarohové knedlíky s jahodami

    Jahodové knedlíky tak nějak patří k létu a letnímu času. Kdo si minimálně jednou nedá tento sladký oběd, pak jistě máte doma své oblíbené recepty. Bramborové jahodové knedlíky, kynuté knedlíky nebo velmi oblíbené tvarohové knedlíky. Na poslední zmíněné pro vás máme recept. Jednoduché, rychlé a naprosto chutné. Vaše kuchyně se rozroste o další výborný recept a pochutnáte si na nich všichni, celá vaše rodina. Jak si tedy výborné tvarohové knedlíky s jahodami připravit? Co budete potřebovat: 100 g másla Špetka soli Moučkový cukr 2 kusy žloutku 500 g měkkého polotučného tvarohu 1 hrnek polohrubé mouky 150 g tvrdého tvarohu 500 g jahod Jak postupovat: Ze všeho nejdřív jahody omyjte a očistěte od…

  • Vaření

    Tip na oběd: Námořnické hovězí maso

    Nemáte žádné další osvědčené recepty, proto se nepouštíte do ničeho riskantního? My vám přinášíme recept na námořnické hovězí maso. Je velmi chutné a oblíbí si jej jak muži, tak i ženy. Můžete jej podávat při sobotním či nedělním obědě, velmi dobře chutná také návštěvám. Pomalu pečení námořnické hovězí maso je vařeno v jednom hrnci, což hospodyňky jistě ocení. Recept pochází ze Švédska z kraje Blekinge. Co budete potřebovat: 800 g hovězího masa (krk nebo nízký roštěnec) 250 ml tmavého piva 2 ks cibule 1 ks pórku 2 polévkové lžíce sójové omáčky 100 ml hovězího vývaru 3 ks hřebíčku 3 ks bobkového listu 6 – 8 ks bramborů 1 polévková lžíce hladké mouky…

  • Vaření

    Tip na snídani – Ovesné kaše s ovocem!

    Co si dát na snídani je vždycky tak trochu oříšek. Nutriční poradci doporučují jíst vyvážený poměr sacharidů, bílkovin a zeleniny. Rozhodně se tedy nedoporučují zpracované potraviny jako například koblihy, koláče a další sladká jídla. Dobrou alternativou je šunka, chléb, pomazánka, sýr, vejce a podobně. Také ovesná kaše je skvělou snídaní, která umí nastartovat tělo na celý den. Dodá mu vše, co potřebuje pro správné fungování. Připravte si níže uvedené recepty na dvě ovesné kaše! Ovesná kaše s jablky Co budete potřebovat: 160 g ovesných vloček 1 l neslazeného mandlového mléka 2 ks jablka 250 g ostružin 4 polévkové lžíce ořechů (pistácie) Jak postupovat: Ze všeho nejdřív oloupejte jablka, zbavte je jádřinců…

  • Vaření

    Tip na oběd – krůtí maso na způsob číny se zeleninou

    Také máte rádi rychlé variace číny? V podstatě do ní můžete dát cokoliv. Hovězí, kuřecí nebo krůtí maso, oblíbené koření nebo zelenina, kterou máte aktuálně po ruce. Dá se připravovat na spoustu způsobů a díky tomu je velmi oblíbeným jídlem, které často vaříme. Máte doma také rádi čínu a jakékoliv její variace? Když nevíte, co vařit Také se vám občas stává, že přemýšlíte, co uvařit na oběd? Přes týden to obvykle chce něco rychlého, co vám nezabere moc práce, ale zároveň by to mělo být chutné, aby to chutnalo celé rodině. A to čína obvykle bývá. Když si vyberete ten správný recept, pak už nic nebrání tomu uvařit si za pár…

  • Vaření

    Výborné těsto na pizzu – jako z pizzerie

    Křupavé a měkoučké těsto, které chutná vždycky nějak jinak v pizzerii než když si jej připravíte doma. Jak je to možné? Přidávají snad do toho těsta něco speciálního? Nebo do něj dávají tajnou ingredienci? Mají speciální recept a pak také využívají speciální troubu na pizzu. Asi si doma nikdy neupečete takovou pizzu jako v pizzerii, ale můžete se tomu hodně přiblížit. Recept jako z pizzerie Přesně tak, můžete si jednoduše připravit těsto na pizzu jako z pizzerie. Jde o rychlý oběd, skvělou večeři nebo jednoduchý snack na cesty nebo jako dobrou svačinku. Na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Šunku, sýr, trvanlivý salám. Přinášíme recept nejen na těsto z pizzerie, ale také na…

  • Vaření

    Tip na salát – listový salát s kousky lososa

    Máte rádi saláty? V ledních měsících je můžete připravovat k obědu, ale také k večeři. Přidáte zálivku a máte salát, který si zamilujete a budete připravovat pravidelně. Máte rádi listový salát a lososa? A spojit to všechno dohromady? Jde to! Skvělý letní salát bude na světě! Pak pro vás bude tento recept opravdu tím pravým. Dejte si salát Saláty obecně si lidé připravují velmi rádi, jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné. Chutnají opravdu všem, dospělým i dětem, mužům i ženám. Připravte si i vy tento salát spolu s kousky lososa. Přidejte zálivku a máte hotovo. Tento salát si můžete připravit nejen k lehkému obědu, ale také k večeři. Můžete si do něj přidat jakoukoliv zeleninu.…

  • Moučníky

    Tip na dezert – Míša řezy

    Míša dezert je velmi oblíbeným dezertem, který si zamilují všichni, dospělí i děti. Tvarohový zákusek, který je lehký a přitom jej připravíte za pár minut, bez dlouhého a složitého postupu. Míša řezy milují hlavně děti, které si rády dají tento tvarohový zázrak. A dospělí jim také nepohrdnou, můžou se alespoň na chvíli vrátit do svého dětství. Hledáte ten správný recept na Míša řezy? Ve spoustě najdete velké množství vajec a ne všichni jich chtějí tolik použít. My přinášíme recept, kde najdete pouze dvě vejce! Jak si Míša řezy připravit? Co budete potřebovat: Těsto: 2 ks vajec 2 hrnek mléka 1 hrnek cukr Krystal 2 hrnky polohrubé mouky 1 balíček prášku…