Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

  • Moučníky,  Vaření

    Tip na dezert: Kokosové kostky

    Chuť na něco sladkého vás často přepadne kdekoliv. Čekáte na zastávce na autobus či tramvaj, sledujete film nebo pracujete. Sladkosti nám zpříjemňují den, umí zahnat chmury i špatné myšlenky. Přemýšlíte, co dobrého upečete nebo připravíte pro svou rodinu? Chtělo by to něco, co je rychlé, jednoduché, ale zase něco, co bude celé rodině chutnat. My pro vás máme kokosové kostky! Čokoláda a kokos Ideální kombinace pro všechny, kteří mají rádi chuť kokosu a i pro ty, kteří milují čokoládu. Čokoládové kostky jsou jednoduché, výhodou je, že se nemusejí péct, jsou rychle hotové a s přípravou vám moou pomoci také děti. Stanou se nedílnou součástí vaší kuchyně, můžete si je vzít do…

  • Vaření

    Tip na snídani: Slaninové houstičky se sýrem

    Potřebujete rychlou snídani, která se může změnit například také ve svačinu nebo dobrou večeři? Tyto slaninové houstičky se sýrem jsou skvělé pro každou příležitost, můžete je konzumovat vlažné nebo i studené, ke snídani, svačině nebo i večeři. Jsou ideální pro děti na svačinu do školy nebo také jako rychlá svačinka ve chvíli, kdy nestíháte klasické jídlo. Kynuté těsto je chutné, dobře se s ním pracuje. Jednoduché houstičky Kynuté těsto je velmi oblíbeným těstem, skvěle chutná, dobře se s ním pracuje a hodí se pro všechny příležitosti. Máte-li svůj vlastní recept na kynuté těsto, pak si jej klidně můžete připravit a přidat jen slaninu a sýr. Pokud ne, vyzkoušejte naše skvělé těsto, se…

  • Chleba
    Vaření

    Provoňte své bydlení vůní čerstvého chleba

    Také milujete tu vůni spojenou s tím, když vejdete do pekárny, kde pravidelně kupujete pečivo? Je natolik příjemná a podmanivá, že ji nikdy nedokáže nahradit žádný sebelepší osvěžovač vzduchu. I proto možná často zatoužíte po tom, že byste takto příjemně provoněli svou kuchyni či celý svůj domov. Jak na to? Mnohdy postačí dát čerstvé, ještě teplé pečivo na stůl a nechat ho uvolňovat své aroma. My se však zaměříme na variantu přece jenom lepší. Upečte si pečivo ve své kuchyni. Není to složité Co je ta druhá cesta, kterou doporučujeme? Je založena na tom, že si upečete pečivo sami, u vás doma. Jak na to? Buď půjdete klasickou cestou, spojenou s přípravou…

  • Moučníky,  Vaření

    Tip na dezert: Koláč s jablky a ořechy

    Jednoduchý a přitom velmi skvělý koláč s jablky, který si můžete připravit k víkendové snídani, ke kávě nebo jako chutný dezert pro děti, třeba na svačinku. Jde o klasický koláč s jablky, často nazýván jako hraběnčin koláč. Nahoru se strouhá těsto na hrubém struhadle, což skvěle chutná. Výborný koláč, který zasytí Nemáte-li rádi příliš hutné a tuhé koláče, tento vám bude chutnat. Je lehký, jablka jej skvěle doplní a dochutí. Koláč není vůbec suchý, naopak je díky mléku a jablkům krásně jemný a vláčný. Jednoduché těsto a náplň vytvoříte během chvíle a pak už si jen můžete pochutnávat. Jak si připravit tento dezert? Ingredience: Těsto 450g polohrubé mouky 125g Hery nebo Palmarínu 200g…

  • Vaření

    Tip na nedělní oběd: Křupavé řízečky v zajímavém trojobalu

    Stále tápete, co v neděli uvařit své rodině na oběd? Chtělo by to možná něco, co nevaříte často, něco, co váš nedělní stůl ozvláštnilo a vaší rodině chutnalo. Máte rádi vepřové maso? Pak můžete vyzkoušet tento jednoduchý recept z vepřové plece. Nejsou to klasické řízečky, ale mají přinejmenším neobvyklý trojobal. Vyzkoušejte jej i vy! Co budete potřebovat? 2 plátky vepřové plece 1 šálek strouhanky 1 šálek hladké mouky 1 polévková lžíce červené mleté papriky 3 kusy vajec 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky 2 polévkové lžíce hořčice 20g másla Špetku soli Špetku pepře Olej na smažení Jak si tento výborný oběd připravit? Připravte si maso, nejlépe vepřovou plec. Pokud chcete méně prorostlé, pak…

  • Vaření

    Tip na osvěžující nápoj: Zázvorová limonáda

    Zázvorovou limonádu si můžete dopřávat během celého roku, v zimě i v létě. Během zimy umí vaše tělo zahřát a přidáte-li navíc také citron a med, získáte skvělý přírodní lék, který může bránit tělo před nachlazením a různými nemocemi. V létě tato skvělá limonáda přinese osvěžení. Přidejte kostky ledu, citron nebo mátu. Zdravý a chutný nápoj Zázvor je označován za přírodní všelék. Má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, podporuje chuť k jídlu, usnadňuje trávení a napomáhá proti žaludečním nevolnostem. Umí také snížit cestovní nevolnost, napomáhá zmírňovat nevolnosti při těhotenství. Je skvělý při prevenci proti chřipce a rýmě, zmírňuje bolesti hlavy, velmi dobře chutná. Můžete si ze zázvoru připravit čaj nebo také skvělou domácí limonádu. Na…

  • Vaření

    Tipy na pomazánky: Hodí se k snídani, večeři i pro návštěvu

    Pomazánky jsou ideální pro snídaně, večeře, ke svačině. Potřebujete vymyslet občerstvení, které připravíte pro své návštěvy? Nemusí to být nic složitého, jednoduché pomazánky s pečivem bude chutnat všem. Jsou lehké, jednoduché na přípravu a velmi chutné, stanou se oblíbenou součástí vašeho jídelníčku. Vydatné pomazánky Také běžně nestíháte vařit teplé večeře? Někdy to prostě nevyjde. A často také zbytek rodiny ocení, že je večeře lehká a zdravá. Pomazánky jsou hotové během pár minut a milují je všichni, dospělí i děti. Stačí jen čerstvé pečivo, na které pomazánku namažete a pak už můžete s klidem stolovat. Přinášíme recepty na tři pomazánky, které jsou velmi chutné a lehké zároveň. Klasická vajíčková pomazánka Co budete potřebovat:…

  • Vaření

    Tip na lehký oběd: Grilované kuřecí špízy

    V zimě často inklinujeme k těžším jídlům jako omáčky, guláše a smažené pokrmy. Jestliže se i během zimy snažíte připravovat lehké a zdravé pokrmy, pak ve vaší stravě převládá kuřecí maso. Máte pocit, že jste už všechna jídla vyzkoušeli? Kuřecí prsíčka můžete vyzkoušet také v receptu na grilované špízy. Suché kuřecí maso Mnozí kuřecí prsa nepřipravují, protože jde o maso suché. A kdo by chtěl konzumovat suché kousky, když ty stehenní steaky jsou šťavnatější. Zkoušeli jste maso naložit? Ta správná marináda dodá masu křehkost a tu správnou šťavnatost. Pak už stačí jen dozlatova grilovat na grilu a máte hotovo! Vyzkoušejte i vy marinované kuřecí špízy se zeleninou a uvidíte, jak si tuto lahůdku…

  • Vaření

    Tipy na jednohubky: Lososové i hermelínové

    Chystáte posezení s přáteli nebo už pomalu sbíráte recepty na silvestrovské pohoštění? Zapomeňte na nudnou klasiku v podobě chlebíčků se šunkou a česnekové pomazánky. Vyzkoušejte originální recepty na rychlé jednohubky, které si zamilujete nejen vy, ale také vaši strávníci. Hermelínové jednohubky s brusinkami Ingredience: 5 plátků tmavého toastového chleba 120g hermelínu 3 lžíce zavařených brusinek Chilli paprička 3 lžíce smetany 2 hrsti rukoly Postup: Každý plátek chleba rozdělte na 4 stejné čtverce a nasucho opečte na pánvi nebo dejte do trouby. Do vyšší nádoby dejte brusinky, smetanu a chilli papričku. S pomocí tyčového mixéru vytvořte hladkou směs, potřete každý plátek chleba a přidejte pár lístků rukoly. Na ni dejte hermelín a vše upevněte párátkem.…

  • Vaření

    Tipy na domácí zálivky a dresingy

    Snažíte se během celého roku jíst zdravě a chutně? Pak patří do vašeho jídelníčku spousta zeleninových salátů. Samotná chuť zeleniny je určitě fajn, ale občas salát oživit nějakou zálivkou nebo dresingem není také od věci. Také však znáte ty dresingy, které nejsou úplně zdravé. Jsou plné majonézy, tatarské omáčky a podobně. Kupované nebo domácí? Snažíte si usnadnit vaření a tak v obchodech zabrousíte k dresingům kde si nějaký vyberete? Když se však podíváte na etiketu jakéhokoliv výrobku, najdete pravděpodobně vodu, olej, cukr, někdy možná jogurt, různá éčka, konzervanty, barviva nebo zahušťovadla. Není lepší si zálivky nebo dresingy vytvořit doma? Zabere vám to pár minut. Zálivky na saláty Octová zálivka – smíchejte vodu,…