Vaření
Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.
-
Knedlíky nebo ňoky? Rozdíly a jak je připravit?
Je to knedlík nebo nok? Toť otázka, která netrápila jen Jindřišku a jejího tatínka v legendárních Pelíšcích. I vy v tom máte trošku hokej a nevíte, co je co?
-
Recept na nefalšovaný americký burger
Zakousnout se do pravého nefalšovaného amerického burgru je pro mnohé vrcholem gurmánství. Připravit jej však není nic jednoduchého.
-
Houby a jak je připravovat
Houby jsou opravdovou delikatesou a pochoutkou, kterou někteří nemohou ani cítit a jiní je milují.
-
Vyzkoušejte paellu – nejznámější jídlo Španělska
Španělsko – nádherná a slunná země, do níž každoročně míří velké množství turistů. Obdivují zde nejen nádhernou přírodu, čisté moře a celou řadu historických míst, ale i španělskou kuchyni.
-
Králík na smetaně – bezkonkurenční recept
Králičí maso je lehce stravitelné, neboť má jemná svalová vlákna, minimum kolagenu a malý obsah tuku. Podobá se masu drůbežímu a to nejen texturou, ale i složením.
-
Fakta a mýty o vejcích
Vejce jsou jednou z velmi diskutovaných potravin. V minulosti byly často označovány jako škodlivá potravina. Mnoho lidí je však má spojené se zvyšováním hladiny cholesterolu v krvi.
-
Tipy na zdravou a lehkou snídani
Než si řekneme „co„, pojďme se seznámit s tím „proč“ je důležité snídat.
-
Ozdoby z perníku nikdy nezklamou
Včera jsem psala o dřevěných dekoracích. Dnes přináším perníkové, jelikož perníčky k Vánocům patří. Skoro v každé rodině se pečení z perníků stalo oblíbenou zábavou pro maminky a děti. Vykrajování různých postaviček, stromečků, srdíček a jiných tvarů motivuje malé kreativce poslušně sedět a tvořit. Malování cukrovou polevou, čokoládou a vytváření vzorů je sice náročné na trpělivost, ale když vidíte, co vám vzniká pod rukama, cítíte radost. Perník nádherně voní po medu, skořici, perníkovém koření. Ozdoby z perníku se hodí na zdobení stromečku, i svátečního stolu, oken, dveří. Jsou krásné, originální, dají se sníst, voní a mohou viset spolu s dřevěnými ozdobami. Perníčky patří do našich domovů během vánočního času.…
-
Pár nápadů na vánoční dobrůtky
Co patří k Vánocům? Pohoda, veselí, rodinné setkání, stromeček, dárky a hlavně dobrůtky. Napadlo vás někdy vytvořit něco netradičního? Ne? Ale to přece vůbec nevadí. Máme pro vás pár tipů a nápadů, jak své blízké oslnit a potěšit. Marshmallow s cukrovým lízátkem Budeme potřebovat: marshmallow, čokoládu a lízátka ve tvaru vánočních hůlek. Roztopíme čokoládu a polovinu marshmallow do čokolády ponoříme a hned vytáhneme. Následně dozdobíme rozdrobeným (rozbitým) kusem lízátka. Nakonec doprostřed upevněte cukrovou hůlku. Upozornění: Mějte na vědomí, že se marshmallow po kontaktu s teplem rád roztápí. Bude tedy lepší, když necháte čokoládu trochu vychladnout. Sobíci z preclíků Budeme potřebovat: slané preclíky, čokoládu, bílou polevu, potravinářské…
-
Pečení z perníku-rozhovor s p. Miriam
Paní Miriam Z. se ve volných chvílích věnuje pečení z perníku. Je to její koníček a záliba už víc jak 10 let. Jsem moc ráda, že si na mě udělala čas a odpověděla mi na pár otázek kolem pečení a tvoření. Miriam, jak dlouho tvoříte pro potěšení? S perníky jsem začala přibližně na své první mateřské, kdy bylo najednou více volného času. Na začátku jsem však pekla opravdu jen okolo Vánoc a Velikonoc, hlavně pro radost dětí. Jak postupně rostly, a začaly navštěvovat školku, později školu…perníky jsem pekla v tomto sezónním období. jako přídavek do mikulášských balíčků ve školce, chaloupku na výzdobu třídy apod. Vždy jsem to brala, jako…