Domů / Vaření (Strana 20)

Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

Polévka z červené řepy

polévka z cervené repy

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Spousta lidí ji ze svého jídelníčku vyřazuje i přesto, že jsou polévky tak rozmanité a pro zdraví a vůbec stravovací návyky velmi důležité. Někdo dává přednost klasickým vývarům, někdo zase holduje hustým, ...

Čtěte více »

Jak udělat dobré lasaně

lasagne

Plátků lasagní se prodávají dva druhy. Je to skvělé jídlo k obědu i k večeři. Ingredience   Postup přípravy receptu Lasagne vkládáme po 3 – 4 do vroucí osolené vody s trochou oleje a necháme chvíli změknout. Pak je přendáme na talíř, ...

Čtěte více »

Maková bábovka

makova babovka

Suroviny: Postup: Nejprve si rozklepneme vejce. Pečlivě si oddělíme žloutky od bílků a prozatím oboje dáme stranou. Vezmeme si mouku a prosijeme ji do mísy, přidáme prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vše zalijeme mlékem a přimícháme mák. Vše ...

Čtěte více »

Vepřové na paprice

veprove na paprice

Ingredience: Jak na to: Připravíme si hlubší pánev, kterou necháme rozehřát. Nalijeme na ní trochu oleje a počkáme až se zahřeje. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Omyjeme si maso a rozkrájíme na středně velké kostky. Nakonec si v malé mističce ...

Čtěte více »

Topinambury

topinambury

V době svého rozšíření do Evropy topinambury dlouho soutěžily o přízeň strávníků s bramborami. Koncem 18. století ze souboje vyšly vítězně brambory. Proč jsou topinambury zdravé? Topinambury tvoří z 80 % voda. Dále obsahují uhlohydráty, bílkoviny, jsou zdrojem vlákniny, esenciálních ...

Čtěte více »

Hovězí na česneku

hovězí na česneku

Co potřebujeme: Jak na to: Nejprve si očistíme a omyjeme maso. Nakrájíme si ho na větší kostky, potřete česnekem a prozatím dáme stranou. Zapneme si troubu, aby se nám stihla předehřát. V malém pekáčku, který je vhodný jak na vaření, ...

Čtěte více »

Jogurtová bábovka

jogurtová bábovka

Suroviny: Postup: Nejprve si pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Bílky si dáme do větší misky. Žloutky si zatím dáme stranou. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého jsme během šlehání zapracovali trochu moučkového cukru. Do něj si zašleháme žloutky. ...

Čtěte více »

Kokosová bábovka

kokosová bábovka

Co potřebujeme: Postup: Připravíme si vejce. Oddělíme si pečlivě žloutky od bílků. Bílky si dáme stranou, zatím je nebudeme potřebovat. Do větší mísy, kam jsme si oddělili žloutky, přisypeme 200 g moučkového cukru, přidáme 160 g změklé Hery a třeme ...

Čtěte více »

Krevety na česneku

krevety

Ingredience: Postup: Připravíme si pánev a necháme ji pořádně rozehřát. Do ní si nalijeme olivový olej. Než se olej zahřeje, připravíme si česnek, který rozetřeme s troškou soli. Česnek můžeme hned hodit do pánve, přidáme k němu pár rozdrcených sušených ...

Čtěte více »

Králík na česneku

kralik na cesneku

Potřebujeme: Postup: Nejlepší je sehnat si mladého králíka z domácího chovu. Pokud nemáte tu možnost, musíte vzít zavděk i kupovaným. Ze všeho nejdříve si připravíme našeho králíka. Musíme ho pořádně očistit, zbavit ho zbytků chlupů a omýt. Poté ho naporcujeme, ...

Čtěte více »