Domů / Vaření (Strana 20)

Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

Muffiny s pudinkem

muffiny s pudingem

Muffin je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná malé dortíky, ale není však tak sladký a nemívá polevu. Existuje mnoho variant a ochucení muffinů, kterých se dosahuje specifickými přísadami. Muffiny s pudinkem Doba přípravy: 45 minut Počet porcí: 12 porcí  Ingredience Krém Těsto ...

Čtěte více »

Plněné papriky s rajskou omáčkou

plnena paprika

Ingredience Masová náplň Mleté maso smícháme s 1 vajíčkem, přidáme najemno nakrájenou cibulku, stroužkem protlačeného česneku, osolíme, opepříme a přidáme trošku Podravky. Pořádně promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Pro lepší chuť přidáme lžičku plnotučné hořčice. Opět důkladně propracujeme, nejlépe ...

Čtěte více »

Zapečená cuketa

zapecena cuketa

Tento recept je snadný, rychlý a připravovaný bez tuku. Je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm – třeba k svačině.   Ingredience Postup přípravy Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. ...

Čtěte více »

Recepty z cukety

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a je to ideální potravina na hubnutí.   Cuketa vařená Suroviny 1 kg cukety 8 dkg másla 4 lžíce strouhanky zelené petrželky sůl Příprava ...

Čtěte více »

Jak se vaří rýže

ryze

V každé rodině se rýže připravuje “zaběhnutým” způsobem a myslíme si, že jedině ten náš způsob je nejsprávnější a nejchutnější. Kdybychom si to nemysleli, nedělali bychom to. Pokud jsme si nezvykli na přípravu rýže dodávanou obchodem v sáčcích, což je ...

Čtěte více »

Pečený čaj – recept

peceny caj

Základem pečeného čaje je ovoce, které může být čerstvé i mražené, avšak zhruba jeho polovinu by měly tvořit kyselejší druhy, jako je třeba rybíz. Vybírat i kombinovat druhy ovoce ale můžete dle svých chutí – jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, ...

Čtěte více »

Jak se dělá lečo

leco

Maďarské lečo Ingredience Postup Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky podle chuti, které také opražíme ...

Čtěte více »

Pravá hrníčková bábovka

hrnickova babovka

Receptů na hrníčkovou bábovku najdeme všude nespočet. Znáte to, půl hrníčku mouky, čtvrt hrníčku kakaa, hrníček cukru, atd… Ale! Pak začnete přemýšlet, jak velký hrníček měl asi autor receptu namysli a zda ten Váš je vyhovující, nebo až moc velký. ...

Čtěte více »

Jak uvařit vajíčka na měkko

vajicko na mekko

Umíte opravdu správně uvařit vejce? Není nad víkendovou snídani s teplými vejci. Ne všichni ale vědí jak na to. Ideální jsou čerstvá vejce, maximálně čtrnáct dní stará. Ingredience Postup Správně uvařit vejce na měkko není problém, pokud vejce vložíte do ...

Čtěte více »

Třená bábovka

trena babovka

Ingredience: Postup: Připravíme si vejce. Nejlépe z domácího chovu, ale pokud nemáte tu možnost, postačí i kupovaná. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky si dáme do větší mísy a bílky si dáme někam stranou. Zatím je nebudeme potřebovat. Nezapomeneme si ...

Čtěte více »