Domů / Vaření (Strana 20)

Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

Jak správně sušit houby

Sušení je nejčastější způsob, jakým se houby uchovávají pro pozdější použití. Sušené houby se hodí do polévek nebo pod maso a správně usušené a uschované s vámi vydrží přes celou zimu, a pokud je nestihnete použít, vydrží vám až několik ...

Čtěte více »

Jak oloupat grep

Dávno jsou pryč doby, kdy sehnat grep nebo jakékoliv jiné citrusy bylo úkolem nadlidským. Kromě rozšířených citronů a pomerančů se do našich končin v posledních letech dostaly i pomela nebo pravě grepy.Grapefruit je ovoce bohaté na vitaminy C, B1 a ...

Čtěte více »

Jak oloupat mandle

V obchodě se dnes loupané mandle dají sehnat poměrně běžně. Pokud ale nechcete utrácet nebo zrovna loupané neseženete, nevěšte hlavu. Loupání mandlí doma je vážně hračka.Mandle jsou vlastně semena mandloně obecné, stromu, který je nejblíže příbuzný z broskvemi a meruňkami. ...

Čtěte více »

Jak oloupat lískové oříšky

Lískové oříšky jsou v našich končinách velmi oblíbené pro svou dostupnost, chuť i cenu. Nejčastěji se prodávají celé oříšky ve slupkách, které je nutné se během vaření, pečení nebo zdobení z zbavit. Jak na rychle a jednoduše? Troubu zapněte na 200 ...

Čtěte více »

Jak udělat kvásek

Jako začínající kuchařka jsem měla obrovský problém jménem kvásek. Maminka moc nepekla, a když, používala instantní droždí. Přesto se zdá, že podle mnoha receptů je příprava kvásku samozřejmostí. Pokud tedy nejste ostřílená kuchařka a tápete, čtěte směle dál, jak správně ...

Čtěte více »

Jak udělat karamel

Oblíbená sladká pochutina z cukru, která se používá na dochucování, jako barvivo nebo jako základ mnoha krémů či polev. Karamel jako takový je pouze rozpuštěný cukr, ten ale po vychladnutí tuhne, v dnešním příspěvku se tedy podíváme na výrobu karamelu, ...

Čtěte více »

Výroba domácího tvarohu

domácí tvaroh

Z mléka si snadno vyrobíte domácí tvaroh, a to jak měkký, tak tvrdý na strouhání. Příprava Nejlepší je použít kvalitní čerstvé mléko (minimálně 2 litry) od farmáře nebo z mléčného automatu. Pokud ta možnost není, lze použít i čerstvé mléko ...

Čtěte více »

Výroba domácí „lučiny“

smetana

Existuje hned několik variant téhle oblíbené pochoutky. Se šlehačkou je výsledná pomazánka krémovější, ze zakysané smetany je potom lehčí, svěžejší.  Na oba recepty potřebujete bílý jogurt, který by měl mít minimálně 10 % tuku. Nejlepší je řecký jogurt, případně Selský ...

Čtěte více »

Domácí medovník recept

Pohostit návštěvu nějakým skvělým dezertem či koláčem je jakousi nepsanou povinností. Jestliže chcete opravdu oslnit, pak se jeví jako vynikající volba domácí medovník. Jeho příprava je sice poněkud zdlouhavější, ale za pomocí našeho receptu si vše užijete a výsledek bude ...

Čtěte více »

Kyselé citrónové muffiny vykouzlí úsměv

Exotické ovoce si k nám našlo cestu již dávno a jeho chuti podlehla spousta lidí. Asi největší klasiku představují citróny. Tyto samostatně pro většinu z nás nepoživatelné plody se hodí spíše na různé pokrmy anebo jako přírodní ochucovadlo. Kyselost citrónů je jedinečná ...

Čtěte více »