Domů / Vaření (Strana 3)

Vaření

Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.

Fakta a mýty o vejcích

Vejce jsou jednou z velmi diskutovaných potravin. V minulosti byly často označovány jako škodlivá potravina. Mnoho lidí je však má spojené se zvyšováním hladiny cholesterolu v krvi. Fakta a mýty o vejcích

Čtěte více »

Ozdoby z perníku nikdy nezklamou

  Včera jsem psala o dřevěných dekoracích. Dnes přináším perníkové, jelikož perníčky k Vánocům patří. Skoro v každé rodině se pečení z perníků stalo oblíbenou zábavou pro maminky a děti. Vykrajování různých postaviček, stromečků, srdíček a jiných tvarů motivuje malé ...

Čtěte více »

Pár nápadů na vánoční dobrůtky

  Co patří k Vánocům? Pohoda, veselí, rodinné setkání, stromeček, dárky a hlavně dobrůtky. Napadlo vás někdy vytvořit něco netradičního? Ne? Ale to přece vůbec nevadí. Máme pro vás pár tipů a nápadů, jak své blízké oslnit a potěšit.   ...

Čtěte více »

Snídejte a budete plni energie!

I na webu o bydlení se dá psát o čemkoli. Proto dnešní téma věnuji všem, kteří se chtějí něco více dozvědět o výhodách snídaně.   Jak jste na tom s jídlem po ránu? Snídáte? Podle průzkumu se ukázalo, že hodně ...

Čtěte více »

Jablečný dezert pod kokosovou peřinkou

Jemný vláčný dezert s jablky a kokosem zachutná zaručeně malým i velkým. Je výborným dezertem ke kávě. Co je to vlastně dezert? Slovo dezert pochází z francouzského desservir, což znamená uklidit ze stolu. Dezert je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ...

Čtěte více »

Pistáciové řezy

Tyto řezy jsou sladké, svěží a rozplynou se na jazyku. Můžete si jeden dát jako dezert po obědě, nebo jen tak při posezení s přáteli. Řezy se skládají ze tří vrstev – korpus, vanilkový krém a pistáciový krém. Celé je to ...

Čtěte více »

Banánovo-mangová zmrzlina

Snadná a rychlá zmrzlina, kterou si můžete jednoduše připravit doma, vás potěší svou svěží chutí hlavně v letních dnech. Jak vůbec vznikla zmrzlina? Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O ...

Čtěte více »

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup je skvělý při nachlazení, ale můžete ho pít i jen tak, protože je zkrátka výborný. Bez černý (Sambucus nigra) je keř, který u nás běžně roste na okrajích cest či luk. V období kvetení se kolem něj line typické ...

Čtěte více »