Domů / Vaření / Zdravý zeleninový salát bez majonézy

Zdravý zeleninový salát bez majonézy

Zeleninové saláty jsou velmi chutnou a ideální večeři během týdne. V létě často sáhnete pro zeleninový salát i k obědu, jde o chutné jídlo, do kterého můžete dát prakticky vše, co chcete a máte rádi. Ony saláty jsou i lehké, takže je jasné, že během konzumace hubnete a děláte něco pro své tělo. Ne vždycky tomu tak je.

Bez majonézy

Máte rádi salát, který obsahuje těstoviny, slaninku, plísňový sýr a navrch s majonézovou zálivkou? Pak vůbec nejde o zdravou variantu salátu, naopak. Takováto varianta je velmi kalorická a vůbec ne dietní. My vám však přinášíme recept na chutný zeleninový salát, který je bez majonézy a dalších zálivek. Je tedy dietní a vhodný jako lehký oběd nebo večeře. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept!

Ingredience:

  • 2 kusy kuřecích prsou
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 kusy rajčat
  • 1 kus menší cibule
  • 1 kus petržele
  • 2 stroužky česneku
  • Trocha rostlinného oleje
  • 3 lžíce octa
  • 3 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • ½ čajové lžičky tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které posypeme pepřem a solí podle chuti. Následně necháme maso zhruba hodinu v lednici odležet. Mezitím můžete otevřít plechovky kukuřice a fazolí, sceďte. Další zeleninu nakrájejte na větší kostky a z rajčat před nakrájením vymačkejte trochu šťávy.

Česnek i cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na malé kousky a česnek rozdrťte. Maso poté vytáhněte a na troše oleje orestujte. Do větší mísy dejte všechnu připravenou zeleninu, přidejte orestované maso. Nyní je čas na zálivku.

Zálivku si připravíte jednoduše, smíchejte ocet, olej, hořčici, med, česnek a tymián. Zálivku nechejte ležet v lednici asi půl hodiny. Následně touto zálivkou přelijte zeleninový salát, zamíchejte a můžete podávat! Přejeme dobrou chuť.

Zdravý zeleninový salát bez majonézy

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*