Moučníky,  Vaření

Domácí zmrzlina – vyrobte si jí doma i bez přístroje!

Zmrzlina je velmi oblíbenou sladkostí nejen dětí, ale také dospělých. Nemusíte si kupovat zmrzlinu jen v obchodech nebo místních stáncích, můžete si zmrzlinu užít také doma. A to dokonce v domácích podmínkách. A už vůbec si kvůli výrobě nemusíte pořizovat drahé přístroje, které doma zabírají místo.

Domácí zmrzliny

Mají neobyčejné kouzlo, můžete si je dát dokonce i v zimě a to bez problému. Vyrobte si jednoduchou zmrzlinu doma. Připravili jsme pro vás jednoduché recepty na čokoládovou zmrzlinu a jahodovou zmrzlinu.

Čokoládová zmrzlina

Co budete potřebovat:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 50 g nerafinovaného cukru
  • 100 g čokolády na vaření
  • 285 ml plnotučného mléka
  • 30 g kakaa

Jak postupovat:

Na ohni přiveďte k varu mléko s cukrem. Nalamte čokoládu na kousky, přidejte do mléka s cukrem a následně přidejte prosáté kakao. Směs nevařte, ale míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Dejte bokem a nechejte vychladnout.

Mezitím ušlehejte smetanu a opatrně smíchejte s čokoládovou směsí. Připravte si nádobu, do které chcete zmrzlinu, dáte a poté vlijte. Pečlivě uhlaďte a dejte do mrazáku. Během prvních pěti hodin zmrzlinu několikrát promíchejte. Servírovat můžete se šlehačkou nebo v poháru.

Krémová jahodová zmrzlina

Co budete potřebovat:

  • 270 g jahod
  • 200g kondenzovaného mléka
  • 2 polévkové lžíce mascarpone

Jak postupovat:

Do misky dejte všechny ingredience a rozmixujte do hladké hmoty. Přidejte moučkový cukr (pozor, kondenzované mléko je dost sladké!). Přelijte do misky, díky čemuž bude rychleji tuhnout. Následně dejte do mrazáku, ale pozor, dejte do misky metličku. S ní čas od času zmrzlinu promíchejte, aby se v ní netvořili krystalky a nebyla zbytečně hrudkovitá. Hmotu promíchejte asi sedmkrát, metličku vytáhněte a nechejte úplně ztuhnout.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.