Dýňová polévka Hokaido (Pohlreich)

0
880

Musíte se do zeleniny nutit? V tom případě začněte sledovat recepty, které jsou aktuálně trendy. Objevíte mezi nimi spoustu pochoutek, u kterých si pravděpodobně ani neuvědomíte, že konzumujete něco zdravého a dietního. Mezi nejmodernější a velmi populární druhy patří dýně, kterou bez problémů zakoupíte v každém supermarketu a případně si ji vypěstujete na vlastní zahradě.

dynova-polevka

Dýně je nízkokalorická zelenina s vysokým obsahem vlákniny a využívá se různými způsoby. Obsahuje betakaroten a potěší vás i to, že v ní naopak nejsou obsaženy žádné látky vyvolávající alergie. A my vám prozradíme, jak uvařit výtečnou dýňovou polévku Hokaido, na kterou nedá dopustit ani Zdeněk Pohlreich – tu si vychutnáte samostatně nebo společně s masovým pokrmem. Pokud máte děti, které jsou na tom s konzumací zeleniny podobně jako vy, máte vyhráno. Ani ony totiž dýňovou polévku neodmítnou, čímž si zajistí přísun vitamínu B, C a důležitých prvků jako draslík, hořčík nebo sodík.

Ingredience, bez kterých se při přípravě dýňové polévky neobejdete:

  • 1 velká dýně Hokaido
  • 2 středně velké mrkve
  • 3 středně velké brambory
  • 1 menší cibule
  • 3 bobkové listy
  • 2 menší stroužky česneku (český je nejlepší)
  • 1 lžičku nasušeného rozmarýnu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • libovolné polévkové koření dle chuti

Jak uvařit dýňovou polévku?

Dýňová polévka není časově náročná a zároveň nijak složitá. Můžete ji uvařit v hrnci i v papiňáku, který celkovou dobu vaření výrazně zkrátí.

Na dno hrnce nalijte olej a zpěňte na něm cibulku. Poté přidejte dýni (nakrájejte ji na kousky) a rychle osmahněte. Podlijte dostatečným množstvím vody (cca 1,5 l) a přidejte polévkové koření, česnek, tymián a bobkové listy. Nezapomeňte ani na brambory a mrkve a vše duste cca 10 minut (v papiňáku). Použijete-li normální hrnec, potrvá vám dušení déle.

Jakmile budou ingredience měkké, rozmixujte je a ve finále mírně osolte. Gurmáni si do své dýňové polévky přidávají také smetanu, která ji zjemní. Smetana však není nezbytná a záleží jen na vaší chuti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno