Domů / Tipy & praktické informace / Grilování kuřete – jaké chyby nedělat, aby bylo výborné? 1

Grilování kuřete – jaké chyby nedělat, aby bylo výborné? 1

Nejčastěji lidé volí pro přípravu jídel kuřecí maso. Je to maso dostupné, koupíte ho takřka v každém řeznictví, nebude těžké ho sehnat, navíc je rychle hotovo, mají jej rádi takřka všichni a kromě všeho jde o maso, které je také finančně dostupné, můžete z něj vařit v podstatě denně. Můžete jej smažit, vařit, péct, restovat, grilovat či jen vařit v páře. Možností je spousta, přidáte k němu zeleninu, koření, bylinky a je hotovo. Co však dělat, aby bylo kuřecí maso upraveno tak, jak chcete a bylo stále krásně šťavnaté a křupavé?

Držte se základních kroků

Neřešíte, jaké maso kupujete? V obchodech zkrátka sáhnete po prvním, které v regálech vidíte? V řeznictví se nepídíte po původu masa? Je od nás nebo ze zahraničí? Je z velkochovu nebo jste narazili na řezníka, kterému dodává místní farmář, který vše dělá jinak a o zvířata pečuje, což se následně projeví? Čeho se držet, aby byl výsledný pokrm chutný a šťavnatý?

Kvalitní kuře

V supermarketech povětšinou nenarazíte na kvalitní maso, možná však disponují bio potravinami. Nejlepší tedy je pořídit si kuře v bio potravinách nebo například od místního farmáře. Zde nejsou využívány hormony a různé látky pro rychlejší růst, chutnají podstatně lépe a jsou také zdravější. Pravda, budou trochu dražší, než obvykle, ale cenu vyváží skvělá chuť.

Pozor na teplotu

Jestliže rozpalujete gril a hned ze startu přidáte nevyšší možnou teplotu, výsledek nebude uspokojivý. Kůže se na povrchu kuřete spálí a maso bude pořád syrové a tudíž vůbec ne dobré. Raději se přikloňte k mírným teplotám. Budete sice maso připravovat o něco déle, ale zase bude výborné, jemné a bude se takřka rozpadávat, čímž si usnadníte práci s obíráním od kosti, ale také si skvěle pochutnáte.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*