grily
Tipy & praktické informace

Grily domácí výroby

[dropcap]Č[/dropcap]eši jsou skutečnými přeborníky v grilování, a tak je samozřejmě jasné, že velký čas věnují nejenom přípravě masa a dalších pokrmů, ale samozřejmě věnují velký čas i tomu, aby měli ten nejdokonalejší gril. V tomto ohledu sice jsou možnosti, jak si daný gril koupit, ale ne vždy vyhovují všem představám, nebo požadavkům. Zvláště na to, co vlastně chceme grilovat.

grily

Nejčastější jsou velké zděné grily

Hlavně v případech, kdy chceme grilovat kýtu nebo třeba celé prase je jasné, že budeme potřebovat poměrně velký prostor. Mnoho lidí tak využívá především cihel a malty, a vyrábí si zděné varianty velkých grilů. Následně už stačí pouze ve spodní části zatopit, a žár, který daným prostorem stoupá, dokáže dané maso dokonale a samozřejmě rychle připravit. Výjimkou v těchto konstrukcích však nejsou ani různé stříšky, a podobné doplňky. Stejné varianty se ale používají i v menším provedení, kdy stačí menší vyzděný čtverec, na který se umístí rošt, a daný gril je ihned připraven k použití.

[box type=“note“ ]

Dokonale pomohou třeba staré sudy

Velmi dobrou cestou k vlastnímu grilu může být třeba i starý plechový sud. Stačí ho zmenšit na požadovanou velikost, a rázem máme dokonalý tvar, kdy ve spodní části topíme, a na horním roštu můžeme připravovat delikátní pokrmy. Navíc je tato možnost maximálně snadná a samozřejmě jednoduchá. Podobně jednoduše ale mohou sloužit třeba i stará nádražní světla, která mají pro vznik grilu také ideální tvar.

[/box]

Výjimkou nejsou ani propracované systémy udíren

Někteří jsou ve svých schopnostech a dovednostech ještě dál, a tak dokážou vyrobit i gril kombinovaný s udírnou, nebo krbem. Opět se jedná o zděnou variantu, která však může být součástí třeba i různých altánů a přístřešků, kde pokud má otevřený přístup, může daný prostor také perfektním způsobem zahřát. I tato možnost tak je na mnoha zahradách často k vidění.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.