hovězí na česneku
Vaření

Hovězí na česneku

Co potřebujeme:

[starlist]

  • 1/2 kg hovězí plece
  • slanina
  • sůl
  • pepř
  • 8 stroužků česneku
  • sádlo
  • 1 velká cibule
  • hladká mouka

[/starlist]

hovězí na česneku

Jak na to:

Nejprve si očistíme a omyjeme maso. Nakrájíme si ho na větší kostky, potřete česnekem a prozatím dáme stranou. Zapneme si troubu, aby se nám stihla předehřát. V malém pekáčku, který je vhodný jak na vaření, tak na pečení, si rozehřejeme sádlo. Slaninu si nakrájíme a přihodíme do pekáčku. Než bude hezky zlatá, máme dost času si připravit ostatní ingredience, které budeme potřebovat.

Nejprve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Nezapomeneme hlídat slaninu, aby se nám nepřipálila. Pokud už je zlatavá, přihodíme do ní cibulku. Restujeme ještě asi tři minuty a můžeme přidat naše hovězí. Opečeme ho pořádně ze všech stran, aby dostalo tu správnou chuť.

Až se zatáhne můžeme ho osolit a opepřit. Poté podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na hodinu a půl. Občas zkontrolujeme a pokud je to nutné podlijeme. Když je maso dostatečně měkké, až se téměř rozpadá, můžeme ho vyndat z trouby. Přendáme ho z pekáčku na talíř. Pekáček s výpekem postavíme na plotýnku a zahustíme moukou. Krátce povaříme. Podle potřeby opět dochutíme. Obvykle podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem. Obměnou je i sladkokyselé zelí a kynutý knedlík.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.