kure na paprice
Vaření

Kuře na paprice

[dropcap]M[/dropcap]áte chuť na něco delikátního, ale nechcete v kuchyni strávit více času, než je nezbytně nutné? V tom případě vsaďte na populární kuře na paprice. Recept je jednoduchý a přípravu zvládne i méně zkušená (či dokonce začínající) kuchařka. Potěší váš i skutečnost, že ingredience nejsou drahé.

kure na paprice

Ingredience:

[starlist]

  • jedno kuře
  • jedna větší cibule
  • olej
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • vývar
  • 2 až 3 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany,
  • sůl
  • 8 kuliček černého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list.

[/starlist]

Postup přípravy:

Kuře důkladně omyjte, rozporcujte ho na několik menších kousků a nechte osušit. Poté maso osolte. Cibuli nakrájejte na jemno a nechte ji zrůžovět na oleji. Dejte si pozor, aby se nepřipálila! Jakmile se cibulka opraží, nasypte na ni sladkou mletou papriku, zamíchejte, přidejte kousky masa a zprudka opečte. Vývar přilijte až v momentě, kdy maso zrůžoví.

Vývar můžete připravit z vyvařeného masa či z kostky.

Do hrnce přidejte špetku soli, nové koření, celý černý pepř a bobkový list. Směs přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud maso nebude měkké.

Jakmile je maso hotové, sundejte hrnec z plotny a vyjměte maso ven. Připravte si další nádobu, ve které smícháte smetanu a hladkou mouku. Dbejte na to, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Pro zahuštění můžete použít zakysanou smetanu, nicméně většina kuchařek používá sladkou šlehačku.

Poté vraťte hrnec zpět na plotnu a za stálého míchání do něj vlijte směs smetany a mouky. Dejte si pozor na to, při zahušťování omáčka nedosahovala bodu varu. K tomu ji přiveďte až poté, co do ní nalijete smetanu a mouku. Vše nechte vařit po dobu několika minut a nakonec dochuťte.

Do omáčky můžete přidat také trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Kuře na paprice podávejte s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Asi nemusíme připomínat, že chutnější než kupný je domácí knedlík.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.