veprovy gulas
Vaření

Jak se dělá vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.

Ingredience

[starlist]

  • 500 g vepřová plec
  • 35 g cibule1 lžíce protlaku
  • 1 kostka masového bujonu
  • 1 feferonka
  • sůl
  • pepř
  • ½ lžičky kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 6 kuliček nového koření
  • Majoránka
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list

[/starlist]

veprovy gulas

Postup

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do hněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Podle chuti přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Nakonec stačí vytáhnout bobkový list a vepřový guláš můžeme začít servírovat.

Ještě můžeme na talíři ozdobit na kolečka nakrájenou cibulí a uvařeným vajíčkem.

Vepřový guláš podáváme s kynutým knedlíkem nebo čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Mňam!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.