Vaření

Tip na oběd: Mleté marocké maso

Co vařit? Věčná otázka, na kterou spousta hospodyněk pořádně nezná odpověď. Neustále vaříte to samé a rodině už se to tak trošku zajídá. Chtělo by to něco nového uvařit, ale co? Možná něco, co bude maličko orientální, něco co celé vaší rodině zachutná. Co by to mělo být? Možná maso, které bude na marocký způsob!

Mleté marocké maso

Jehněčí maso je velmi dobré a chutné. Můžete z něj připravit spoustu skvělých jídel. Co takhle vyzkoušet mleté jehněčí maso na marocký způsob? Maso můžete doplnit rýží, hranolkami, bramborovou kaší nebo skvělým kuskusem. Jak si tento recept připravit?

Co budete potřebovat:

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 kus cibule
  • 200 – 250g mrkve
  • 400g loupaných rajčat
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 1 špetka skořice
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička bylinné směsi
  • 1 kus jehněčího masoxu
  • 1 lžíce oleje

Jak postupovat:

Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte mleté maso a nechejte opéct, dokud směs nezhnědne. Následně přidejte koření, bylinky, rajčata, protlak a masox. Vše promíchejte a nechejte provařit asi dvě minuty. Následně přidejte mrkev, kterou nastrouháte najemno a vařte dalších 20 až 25 minut. Během vaření můžete přidat sůl. Mleté jehněčí maso je v České republice těžko k dostání, můžete jej nahradit hovězím masem.

Chcete-li k masu připravit kuskus, pak jej nasypte do misky. K němu přidejte kousek másla a trochu soli, aby vše bylo chutnější a zalijte vařící vodou. Poměr vody a kuskusu najdete na obalu. Přiklopte a nechejte působit pět minut. Poté zbytek vody vylijte a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.