mísa
Vaření

Tip na svačinu: Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Milovníci pomazánek všeho druhu jistě jásají, když narazí na novou pomazánku, respektive na nějaký nový recept. Jde o velmi jednoduché jídlo, které je navíc chutné. A pomazánky bývají vděčné jídlo, které připravíte během chvilky. Můžete je připravit rodině ke svačině, na snídani nebo také pro své hosty k vínu. Když se rozhodnete pro trošku lehčí a zdravější variantu pak doporučujeme vyzkoušet alternativy z tvarohu! Jsou velmi dobré a navíc tělu a zdravému životnímu stylu prospívají mnohem víc.

Tvaroh v hlavní roli

Spousta pomazánek, které znáte, nejsou zrovna úplně zdravé nebo nutričně vyvážené. Dávají se do nich tatarské omáčky nebo majonézy a to třeba na snídani není úplně to nejlepší. Vyzkoušet můžete různé alternativy, například tvaroh. Jde o dobrý základ pro mnoho pomazánek. Stačí k nim jen přidat takové ingredience, které máte rádi a je hotovo. Můžete si připravit tvarohovou pomazánku s vajíčkem, šunkou a podobně. Tentokrát se zaměříme na ředkvičky, ke kterým přidáme i tvrdý sýr.

Co budete potřebovat:

  • Měkký tvaroh (může být i light)
  • Tvrdý sýr
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Ředkvičky
  • Jarní cibulka

Jak postupovat:

Měkký tvaroh dejte do misky a nechejte chvíli bokem. Nastrouhejte tvrdý sýr najemno a přidejte ke tvarohu. Pořádně promíchejte. Mezitím si nakrájejte ředkvičky. Může to být na drobné kousíčky či na větší kusy. Osobně mám ráda větší kusy, ale volba je na každém. Ředkvičky opatrně osušte a přidejte ke tvarohu. Promíchejte, přidejte podle potřeby sůl a pepř. Někdo může přidat také chilli nebo sladkou papriku. Nechejte v lednici chvíli odležet a podávejte na vece, toustovém chlebu či rohlíku. Ozdobit můžete kolečky jarní cibulky. Popřípadě můžete ozdobit kouskem ředkvičky. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.