Tip na večeři – Kuřecí maso s mrkví

0
76

Přemýšlíte, co udělat na večeři pro své blízké? Chcete něco, co jim bude nejen chutnat, ale také nebude nijak tučné, těžké, zkrátka něco, co si zamilují. Tento recept je velmi jednoduchý, výborný a navíc zde také o zdravý recept, takže jej můžete dát také na oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z kuřecího masa. Můžete zvolit cokoliv, co chcete – špalíčky, křídla, stehenní maso, prsní nebo třeba krůtí, podle toho, co máte nejraději a na co jste doma zvyklí. Vyzkoušejte tento výborný recept a zamilujete si jej nejen vy, ale také celá rodina. S různými obměnami můžete vařit recept často! Jak na něj?

Co budete potřebovat:

  • 500 – 750g kuřecího masa (stehenní, prsní, špalíčky, křídla a podobně)
  • 400g mrkve
  • 300g žluté mrkve
  • 2 kusy menší šalotky
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 150ml zeleninového vývaru
  • 2 polévkové lžíce koření na maso (ideálně na kuře nebo drůbež)
  • 7 polévkových lžic másla
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 4 špetky soli

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív vyberte maso, které chcete využít při vaření. Omyjte jej, osušte. Budou-li to stehenní nebo prsní kousky, pak je nakrájejte na menší či větší kousky. Očistěte mrkev a nakrájejte jí na větší špalíčky nebo proužky. Oloupejte šalotky, nakrájejte na stejné kousky jako mrkev. Do hrnce dejte dvě polévkové lžíce másla a rozpusťte.

Na tomto másle orestujte mrkev a šalotku. Přidejte cukr a míchejte, dokud se směs nerozpustí. Mrkev následně zalijte zeleninovým vývarem. Kuřecí kousky osolte, obalte v koření a na třech lžících másla spolu s olejem opečte, dokud maso nebude mít zlatavou barvu. K mrkvové směsi přidejte opečené kuřecí kousky, promíchejte a duste celou směs doměkka. Následně dochuťte a podávejte s bramborem, rýží nebo těstovinami. Výborný je k tomuto jídlu bulgur.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno