Domů / Vaření / Moučníky (Strana 4)

Moučníky

Dietní mléčné řezy

Rychlé a snadné řezy, které chutnají skoro jako ty kupované, ale na rozdíl od nich jsou dietní a zdravé. Lněné semínka se řadí mezi takzvané superpotraviny. Proč? Je prostě super. Lněné semínka, tak jako všechna jiná semínka jsou zdrojem živé ...

Čtěte více »

Halva ze sezamových semínek

Slaďoučká halva je jen ze samých zdravých surovin, určitě ale hned každému zachutná. Halva, nebo také chalva, je cukrovinka světlé barvy ve tvaru kostky či obdélníku. Vyrábí se buď ze semolinového základu nebo z tahini. Je populární hlavně v Rusku, Indii, Pákistánu ...

Čtěte více »

Tvarohové knedlíčky s malinovým přelivem

Klasika, u které oceníte především snadnou přípravu a výbornou chuť. Ovocné knedlíky, to je rakouská, polská, ale hlavně česká klasika. Připravují se z kynutého, bramborového, nebo tvarohového těsta. Plní se nejrůznějšími druhy ovoce, jako je broskev, borůvky, jahody či meruňky. Poté ...

Čtěte více »

Jednoduchý domácí medovník

Výborný domácí medovník je opravdu jednoduchý, takže ho zvládne zajisté každý. Medovník je druh dortu medově-karamelové chuti. Sestává z tenkých medovníkových plátů, které jsou spojené hustým krémem. Před konzumací se dort nechává nejméně jeden den odležet. Těsto se sladí medem. ...

Čtěte více »

Krémové sušenky s čokoládou

Jednoduché a přitom tak dobré. Tyto sušenky hned zmizí z talíře. Hledala jsem recept na zdravé, jednoduché a zároveň dobré sušenky. Několik receptů vypadalo opravdu dobře, ale když jsem je vyzkoušela já, už tak dobře nevypadaly. Pak jsem našla tento recept, ...

Čtěte více »

Dort Pavlova

Lehký svěží dortík je ideálním dezertem za horkých letních dnů. Dort je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlové, která v roce 1926 a 1929 navštívila Austrálii a Nový Zéland. O původ tohoto dortu se oba státy přou. Pravděpodobně ...

Čtěte více »

Svěží kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy jsou skvělou pochoutkou za teplého i chladného počasí, nejlepší jsou s čerstvým ovocem. S těmito výbornými řezy u nás přišla mamka vloni v létě. Řezy jsou sladké, svěží, lehké díky sněhovému těstu a zároveň vláčné díky piškotovému těstu, takže není divu, ...

Čtěte více »

Jahodové makronky

Tyto sladké jednohubky jsou ideálním dárečkem na valentýna, můžete jimi potěšit svého partnera, přátelé, ale i sebe. Makronky jsou malé sladké dezertíky původem z Francie. Jejich základ tvoří bílkový sníh, jsou to vlastně dva sněhové piškotky (často různě barevné) spojené různými ...

Čtěte více »

Švédský jablečný koláč

Lahodný křehký koláč s jablky se zkrátka rozplývá na jazyku, taže si na něm zaručeně každý pochutná. Koláč je druh kulatého pečiva, který se připravuje pečením. V závislosti na připravovaném druhu může být zhotoven z různých druhů těsta. Koláčem se nazývají buď menší drobné ...

Čtěte více »

Domácí RAW čokoláda

Skvělá domácí čokoláda je vyrobena pouze ze zdravých přírodních surovin, ale chutná skvěle, takže jí nikdo neodolá. Nevíte co je to RAW? Raw v angličtině znamená syrový a to je celá podstata této stravy. Raw food je strava tvořená pouze ze ...

Čtěte více »