Kategorie: Vaření

spot_img

Jak oloupat grep

Dávno jsou pryč doby, kdy sehnat grep nebo jakékoliv jiné citrusy bylo úkolem nadlidským. Kromě rozšířených citronů a pomerančů se do našich končin v posledních letech dostaly i pomela nebo pravě...

Jak oloupat mandle

V obchodě se dnes loupané mandle dají sehnat poměrně běžně. Pokud ale nechcete utrácet nebo zrovna loupané neseženete, nevěšte hlavu. Loupání mandlí doma je vážně hračka.Mandle jsou vlastně semena mandloně obecné,...

Jak oloupat lískové oříšky

Lískové oříšky jsou v našich končinách velmi oblíbené pro svou dostupnost, chuť i cenu. Nejčastěji se prodávají celé oříšky ve slupkách, které je nutné se během vaření, pečení nebo zdobení z zbavit....

Jak udělat kvásek

Jako začínající kuchařka jsem měla obrovský problém jménem kvásek. Maminka moc nepekla, a když, používala instantní droždí. Přesto se zdá, že podle mnoha receptů je příprava kvásku samozřejmostí. Pokud tedy nejste ostřílená...

Jak udělat karamel

Oblíbená sladká pochutina z cukru, která se používá na dochucování, jako barvivo nebo jako základ mnoha krémů či polev. Karamel jako takový je pouze rozpuštěný cukr, ten ale po vychladnutí tuhne, v...

Výroba domácího tvarohu

Z mléka si snadno vyrobíte domácí tvaroh, a to jak měkký, tak tvrdý na strouhání. Příprava Nejlepší je použít kvalitní čerstvé mléko (minimálně 2 litry) od farmáře nebo z mléčného automatu. Pokud ta možnost...

Výroba domácí „lučiny“

Existuje hned několik variant téhle oblíbené pochoutky. Se šlehačkou je výsledná pomazánka krémovější, ze zakysané smetany je potom lehčí, svěžejší.  Na oba recepty potřebujete bílý jogurt, který by měl mít minimálně 10...

Domácí medovník recept

Pohostit návštěvu nějakým skvělým dezertem či koláčem je jakousi nepsanou povinností. Jestliže chcete opravdu oslnit, pak se jeví jako vynikající volba domácí medovník. Jeho příprava je sice poněkud zdlouhavější, ale za pomocí...
Oblíbené